Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (27.11.): Miloš Kelemen, Honzek a MSJ i rozhodnutie Patricka Kanea

pondelok, 27. november 2023 14:40 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Rozhodnutie sa blíži

Americký útočník Patrick Kane by sa mal v najbližších hodinách rozhodnúť o svojom ďalšom pôsobisku. Podľa informácií insidera Elliottea Friedmana je hlavným adeptom naďalej Florida Panthers. Dlhoročná stálica Chicaga Blackhawks by sa mala rozhodnúť už čoskoro.

Honzek posilní Slovensko na MSJ

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov môže počítať so službami Samuela Honzeka na decembrovom svetovom šampionáte. Účasť na turnaji potvrdil samotný hráč, ktorého trápilo zranenie. Hokejista draftovaný Calgary Flames by sa mal stať jedným z lídrov nášho tímu.

Arizona chce play-off

Arizona Coyotes je síce vo fáze prestavby už niekoľko rokov, no ročník 2023/2024 rozbehli v púšti nad mieru. Podľa posledných reportov zo zámoria sa generálny manažér Bill Armstrong zameral na posilnenie kádra. Zatiaľ nie sú známe mená, no otvorene sa hovorí, že Yotes chcú hrať play-off.

Prekvapenie z Nemecka

Americký hokejový tréner Dallas Eakins, ktorý vlani viedol Anaheim Ducks, prijal novú výzvu. Stal sa hlavným trénerom nemeckého Mannheimu. Od dnešného dňa sa stal aj športovým manažérom a po sezóne sa vzdá postu lodivoda účastníka nemeckej DEL.

Kelemen prežil škrty

Arizona Coyotes škrtala v prvom tíme. Český útočník Jan Jeník sa presunul do AHL, kde bude pokračovať v Tucsone Roadrunners. Potešujúco správou je, že predstavitelia Yotes sa rozhodli ponechať si Miloša Kelemena, ktorý v doterajšom priebehu sezóny odohral v profilige už tri zápasy.