Main Content

Lautaro Martinez opäť hrdinom Interu Miláno. Odmena? Prvé miesto v lige

pondelok, 27. november 2023 19:05 | Autor: TASR

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Argentínsky futbalista Lautaro Martinez zachránil Interu Miláno bod i prvé miesto v Serii A. Vedúci tím remizoval v nedeľňajšom šlágri 13. kola na pôde Juventusu Turín v priamom súboji o čelo tabuľky 1:1. Martinez odpovedal po šiestich minútach na úvodný gól Dušana Vlahoviča.

Srbský kanonier skóroval osamotený vo vnútri pokutového územia po prihrávke Federica Chiesu. Ten na seba stiahol dvoch obrancov a z ľavej strany dostal loptu k Vlahovičovi, ktorý ukončil dvojmesačné strelecké suchoty. Zároveň strelil piaty gól v prebiehajúcej sezóne Serie A. V 33. minúte ťažil Martinez z dlhého pasu od Marcusa Thurama a vsietil 15. gól v tomto ročníku vo všetkých súťažiach.

Zvládol tlak od brániaceho Federica Gattiho a strelou k vyžialenejšej žrdi zaskočil brankára Wojciecha Szczesného. Inter tak vedie pred svojím nedeľňajším súperom naďalej o dva body, ukončil však šesťzápasovú šnúru víťazstiev. "Vzhľadom na priebeh zápasu je bod prijateľný. Vieme, že nie je ľahké skórovať proti Juventusu. Tím prehrával, dokázal však zostať v zápase a strelil skvelý gól," zhodnotil stretnutie tréner Interu Simone Inzaghi.

Jeho tím začal sériu náročných zápasov – proti Juventusu ustál súboj o prvé miesto, následne ho čaká zápas Ligy majstrov na pôde Benficy Lisabon a v nedeľu ligový duel na trávniku úradujúceho šampióna z Neapolu. V D-skupine LM už má istý postup do osemfinále, no s Realom Sociedad San Sebastian bojuje o prvé miesto. V nedeľňajšom stretnutí chýbali Inzaghimu stabilní obrancovia Benjamin Pavard a Alessandro Bastoni. "Je to dobrý výsledok. Samozrejme, chceli sme vyhrať, ale bol to náročný súper," povedal stredopoliar domácich Adrien Rabiot pre AFP. Francúzsky reprezentant zároveň potvrdil, že cieľ tímu je zisk ligového titulu.

"Stará dáma" ich má rekordných 36, naposledy však ukoristila Scudetto v roku 2020. "Jasné, že v šatni hovoríme o Scudette. Všetci sme veľkí hráči, musíme si to uvedomiť a ja verím, že to dokážeme," priznal Rabiot, ktorého slová sú v miernom rozpore s výrokmi trénera Massimiliana Allegriho. Ten označil za cieľ umiestnenie v najlepšej štvorke, ktorá znamená miestenku v Lige majstrov.

Turínsky klub stratil v minulej sezóne body za finančné nezrovnalosti a machinácie, na európskej scéne tak chýba prvýkrát od sezóny 2011/2012. Práve menšia zápasová vyťaženosť z neho však robí podľa niektorých odborníkov kandidáta na titul v tejto sezóne. Juventus čaká ďalší zápas v piatok na pôde deviatej Monzy, Inter nastúpi na trávniku Benficy v stredu.