Main Content

Juventus domáce prostredie nevyužil: Inter ustál šláger a vedie taliansku ligu

pondelok, 27. november 2023 09:11 | Autor: TASR

Juventus Turín
Juventus Turín | zdroj: TASR

Futbalisti Interu Miláno remizovali v šlágri 13. kola talianskej ligy na ihrisku Juventusu Turín 1:1 a udržali si pozíciu lídra tabuľky.

Domáci viedli v "Derby d'Italia" od 27. minúty vďaka Dušanovi Vlahoviča, no "nerazzurri" v prvom polčase vyrovnali po zakončení Lautara Martineza. Juventus je s dvojbodovou stratou na druhom mieste. Prvú šancu v stretnutí si vypracovali domáci v 15. minúte. Federico Chiesa sa dostal k lopte na hranici šestnástky, ale minul bránku Interu.

O osem minút neskôr však Chiesa prenikol po ľavej strane, prihral Dušanovi Vlahovičovi, ktorý strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre zápasu. Mužstvo Massimiliana Allegriho sa z jednogólového náskoku dlho netešilo. Po polhodine hry hosťujúci Marcus Thuram našiel v šestnástke Lautara Martineza, ktorý vyrovnal na 1:1. V druhej 45-minútovke si tímy nevytvorili výraznejšie šance a získali po bode. Hráči AS Rím zvíťazili nad Udinese Calcio 3:1.

Rimania rozhodli o svojom triumfe v 81. minúte vďaka gólu Paula Dybalu, v závere ešte upravil výsledok Stephan El Shaarawy. V tabuľke sa dostali na 5. miesto, Udinese je na 16. priečke. Sassuolo Calcio uspelo na pôde FC Empoli 4:3. Hostia zvíťazili po šiestich dueloch, keď v 90.+2 minúte rozhodol Domenico Berardi. Frosinone zdolalo Janov 2:1. Cagliari remizovalo s AC Monza 1:1. Z lavičky náhradníkov sledoval duel slovenský obranca domácich Adam Obert. Cagliari patrí so ziskom desiatich bodov 17. miesto v 20-člennej tabuľke. Monza je deviata.