Main Content

Filip Krivošík zažil čudný zápas: Nastúpil v Nitre ako súper

pondelok, 27. november 2023 08:48 | Autor: TASR

Filip Krivošík (vpravo)
Filip Krivošík (vpravo) | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Filip Krivošík absolvoval v nedeľu špecifický zápas v drese Košíc na ľade Nitry (0:4). Dvadsaťštyriročný krídelník druhej formácie "oceliarov" nastúpil pred nitrianskym publikom prvýkrát vo svojej kariére ako hráč hosťujúceho tímu.

Krivošík si podľa vlastných slov duel, v ktorom Košice natiahli víťaznú sériu v Tipos extralige už na osem stretnutí, užíval. Práve Nitra bola v predošlých dvoch ročníkoch domovom a zároveň prvým slovenským pôsobiskom Krivošíka. Počas tohto obdobia si zažil v nitrianskom drese peknú sezónu zakončenú neúspešnou finálovou účasťou proti bratislavskému Slovanu (2021/22), či nevydarený minulý ročník, v ktorom Nitrania najskôr zachraňovali extraligovú príslušnosť a vo štvrťfinále čelili práve neskoršiemu majstrovi z Košíc.

Krivošík patril pod Zoborom medzi obľúbencov fanúšikov a v nedeľu si pripomenul tamojšiu atmosféru z opačnej strany barikády: "Bol to čudný pocit jazdiť na rozcvičke na opačnej strane aj byť v hosťovskej kabíne. Ja som si to však užíval, zaspieval som si chorály. Aj spoluhráči hrajú radi v Nitre, pretože je to výnimočné, sú tu skvelí ľudia, ktorí povzbudzujú Nitru a ja som si to užil."

Krivošík nastúpil proti svojmu bývalému zamestnávateľovi aj v polovici októbra v domácej Steel aréne, keď sa podieľal na víťazstve svojho tímu (4:3) gólom a asistenciou. V druhom vzájomnom meraní síl vyšiel bodovo naprázdno. "Vedeli sme, že Nitra je asi najťažší súper, s akým sme mohli momentálne hrať. Prispôsobili sme tomu aj defenzívu. Snažili sme sa ustáť úvodný tlak aj od divákov, čo nám vyšlo veľmi dobre a dali sme dva góly. V druhej tretine mali domáci väčší tlak kvôli našim oslabeniam, zbytočne sme často faulovali. Vyzeralo to, že Nitra má viac z hry, no v tretej tretine sme si to postrážili a je to skvelá práca z našej strany," uviedol pre TASR Krivošík, ktorý má v doterajšom priebehu sezóny na konte 18 bodov (9+9).