Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (26.11.): Špekulácie v zámorí i Európe. Ktorý hráč sa presúva do Fínska?

nedeľa, 26. november 2023 14:17 | Autor: Róbert Kalnický

Edmonton Oilers
Edmonton Oilers | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nick Ritchie taktiež končí v NHL

Z kanadsko-americkej NHL sa do Európy presúva kanadský útočník Nick Ritchie. Skúsený forward sa po konci v Calgary dohodol na spolupráci s fínskym Kärpätom Oulu. Pre 27-ročného krídelníka je to prvé pôsobisko v Európe. Pred pár dňami do Európy prišiel aj jeho brat, ktorý posilnil Dinamo Minsk.

Odíde Pearson z Montrealu?

Montreal Canadiens má za sebou náročný zápas na ľade Los Angeles. Po prehre 0:4 sa začali kopiť špekulácia ohľadom hráčov, ktorí by tím mohli opustiť. Medzi nimi figuruje aj meno Tannera Pearsona, ktorý do organizácie Habs prišiel počas leta. Dá sa však povedať, že s jeho výkonmi nie je spokojnosť.

Nové meno pre Boston?

Boston Bruins aktívne na trhu skúma možné posily do kádra. Hoci sa očakávalo, že Medvede po odchodoch hviezd budú mať v novom ročníku problémy, tak aj tentokrát patria k hlavným favoritom. Do tímu by mohol pribudnúť aj Elias Lindholm, ktorý je v hľadáčiku vedenia Bruins.

Vrásky pre Kena Hollanda

Generálny manažér Edmontonu Oilers Ken Holland sa začína boriť so žiadosťami o odchod. Edmonton sa v novom ročníku herne, ale aj výsledkovo trápi, a tak si niektorí hráči pýtajú zmenu. Podľa zámorských zdrojov interes o odchod z Alberty majú Jack Campbell, Victor Desharnais a Xavier Bourgault.

Vráti sa Metsola domov?

Fínsky hokejový brankár Juha Metsola by sa mohol vrátiť do rodného mesta. Odchovanec Ilvesu Tampere je spájaný s prestupom do tímu mestského rivala z Tappary. Metsola je aktuálne hráčom Klotenu, no nie je spokojný so svojou pozíciou.