Main Content

Tatar stále čaká na gól: Slováci nastúpili proti sebe. Ako sa im darilo?

nedeľa, 26. november 2023 11:17 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejisti Colorada Avalanche zdolali v nočnom zápase NHL na domácom ľade Calgary 3:1 a pripísali si tretí triumf po sebe. V drese "lavín" nastúpil v Tomáš Tatar, za hostí odohrali zápas Martin Pospíšil a Adam Ružička. Ani jeden zo slovenských útočníkov však nebodoval.

V akcii bol aj Juraj Slafkovský, ale jeho Montreal nestrelil ani gól v Los Angeles (0:4) a víťazný duel za Arizonu zažil na ľade obhajcu vo Vegas útočník Miloš Kelemen. Kapitán New Jersey Nico Hischier sa vrátil do akcie po zranení, gólom a asistenciou prispel k víťazstvu "diablov" nad Buffalom 7:2. Najviac času na ľade strávil Pospíšil, počas 14:11 minút vyslal na bránku dve strely. Ružička odohral 10:45 minút tiež s dvoma strelami.

Pospíšil nastúpil v treťom útoku, Ružička vo štvrtom, ale v záverečnej tretine, keď tréner Ryan Huska stiahol hru na tri formácie, hrali Slováci v jednom útoku spolu s Nazemom Kadrim. Flames mali v poslednej dvadsaťminútovke viac z hry, ale v bránke “lavín” žiaril Ivan Prosvetov (29 zákrokov). V polovici záverečnej tretiny mohol Ružička streliť gól na 2:3, ale zblízka neprekonal brankára Colorada.

Flames znížili v 33. minúte na 1:2 zásluhou Mikaela Backlunda, ale o 34 sekúnd neskôr vrátil domácim dvojgólové vedenie Nathan MacKinnon a jeho gól bol napokon posledný v zápase. Tatar za “lavíny” odohral 10 minút, neohrozil bránku ani raz a zaznamenal plusový bod. Tridsaťdvaročný krídelník stále čaká na prvý gól v sezóne, v 18 zápasoch má bilanciu 0+7.