Main Content

Slovan naďalej v hernom kŕči: Ryan Dmowski pokoril Belasých hetrikom

piatok, 24. november 2023 20:32 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v piatkovom 20. kole Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 5:2. "Kamzíci" sa vďaka triumfu dostali v tabuľke na 9. miesto, práve pred svojho súpera. Ryan Dmowski sa v drese domácich blysom hetrikom a pridal aj asistenciu.

Tri body zaznamenal aj Andrew Calof (0+3). Hostia viedli už od 3. minúty, keď Žitný zaznamenal prvý gól v drese Slovana. Popradčania vyrovnali krátko pred koncom prvej časti, presilovú hru o dvoch hráčov využil Kukuča. Na ďalší presný zásah čakali diváci až do začiatku tretej časti, keď Záborský využil početnú výhodu.

"Belasí" však v 49. minúte tiež v presilovke vyrovnali na 2:2, druhý gól v stretnutí vsietil Žitný. Dmowski však v priebehu 18 sekúnd skóroval v dvoch presilovkách a upravil na 4:2. V predposlednej minúte Dmowski strelou do prázdnej bránky skompletizoval hetrik.

Tipos extraliga – 20. kolo:

HK Poprad – HC Slovan Bratislava 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)

Góly: 19. Kukuča (Urbánek, McFadden), 42. Záborský (Calof, Dmowski), 52. Dmowski (Calof), 53. Dmowski (Calof), 59. Dmowski – 3. Žitný (Šille), 49. Žitný (Šille, Beňo). Rozhodovali: Jobbágy, Štefík – Pribula, Bogdaň, vylúčení: 8:11 na 2 min, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, 3176 divákov.

Poprad: Vay – Turan, McFadden, Drgoň, Brincko, J. Brejčák, D. Brejčák, Mešár – Svitana, Coulter, Dmowski – Calof, Urbánek, Záborský – Kukuča, D. Jendek, Peresunko – Kundrik, Mlynarovič, Šotek

Slovan: Coreau – Beňo, Lalonde, Golian, Romančík, Maier, Korenčík, Královič, Gachulinec – Takáč, Findlay, Brown – Ranford, Preisinger, Pecararo – Žitný, Werek, Török – Petráš, Šille, L. Jendek