Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (23.11.): Zmeny v Tipos Extralige, Patrick Kane i Jaroslav Halák

štvrtok, 23. november 2023 11:44 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nové meno v Nitre

HK Nitra sa dohodol na striedavých štartoch s tímom HK Skalica pre dvojicu hráčov. Obranca Oliver Fatul môže nastupovať aj vo farbách Kráľov, naopak smeruje produktívny útočník Vladimír Vybíral, ktorý vo farbách Záhorákov odohral 18 duelov so ziskom 18 kanadských bodov.

Rošády pod Urpínom

Zmeny prišli aj v organizácii HC 05 Banská Bystrica. Vedenie Baranov sa predčasne rozlúčilo s obrancom Matúšom Holendom. Naopak, do kádra pribudol skúsený český zadák Petr Šenkeřík, ktorý by sa mal stať ofenzívnym zadákom a mal by pomôcť zvýšiť konkurenciu v obrane.

Má Edmonton interes o Haláka?

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák neuspel na skúške v Caroline Hurricanes. Podľa nových reportov so zámoria je však v hre jeho ďalšie pokračovanie v kanadsko-americkej NHL. Interes o jeho služby má Edmonton Oilers, no žiadne známe detaily zatiaľ nepoznáme.

Patrick Kane a New York Rangers?

Návrat Patricka Kanea na klziská klope na dvere. Podľa reportov zámorských insiderov majú interes o jeho služby viaceré tímy. Medzi hlavných favoritov patria najmä Florida Panthers či Buffalo Sabres. V hre však je aj zotrvanie v New Yorku Rangers, s ktorým údajne prebiehajú rozhovory.

Bakoš a Brejčák sú späť

Slovenská hokejová najvyššia súťaž sa môže tešiť z comebacku dvoch veľkých hviezd. Do Tipos Extraligy prichádzajú Martin Bakoš a Ján Brejčák. Prvý menovaný bude pôsobiť v tíme Spišskej Novej Vsi, druhý menovaný zas bude hráčom Popradu. Najskôr však musí absolvovať try-out.