Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (22.11.): Nový klub Marcela Petrana, trejd Laineho a posila pre Edmonton?

streda, 22. november 2023 11:50 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Laine
Patrik Laine | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Marcel Petran má nový klub

Skúsený slovenský hokejový obranca Marcel Petran si našiel nového zamestnávateľa. 37-ročný rodák z Liptovského Mikuláša odštartoval ročník 2023/2024 vo farbách druholigovej Detvy, no jeho kariéra bude pokračovať o level vyššie. Na zmluve sa dohodol s účastníkom TIPOS SHL Aquacity Pikes.

Roman Vaňo predĺžil kontrakt

Útočník Roman Vaňo nemá dôvod na zmenu. 21-ročný ilavský rodák v doterajšom priebehu sezóny pôsobil vo Vsetíne. S celkom z Valašska sa dohodol na spolupráci do konca aktuálnej sezóny. Vaňo naskočil zatiaľ do štrnástich zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal dve asistencie.

Mešár naďalej udivuje OHL

Slovenský útočník Filip Mešár patrí k najlepším hráčom v celej OHL. Forward Kitcheneru Rangers v doterajšom priebehu ročníka naskočil do 11 duelov, v ktorých dosiahol 22 kanadských bodov. Dnes v noci v stretnutí proti Erie Otters strelil hetrik a pridal jednu asistenciu.

Vymení Edmonton Campbella do Arizony?

Podľa posledných informácií zo zámoria diskutujú Edmonton Oilers a Arizona Coyotes trejd. Olejári chcú poslať skúseného brankára Jacka Campbella práve do púšte. Naopak, generálny manažér celku z Alberty Ken Holland prejavuje interes o obrancu Matta Dumbu.

Opustí Laine Columbus?

Patrik Laine sa v novom ročníku kanadsko-americkej NHL naozaj veľmi trápi. V poslednom vystúpení Modrokabátnikov bol dokonca len zdravým náhradníkom. Zámorie začína špekulovať o možnej zmene dresu. Zatiaľ však nepoznáme tím, ktorý by mohol mať o Laineho interes.