Main Content

Messi a spol. chceli odísť kvôli nepokojom na tribúnach: Brazília na tom nie je dobre

streda, 22. november 2023 09:20 | Autor: TASR

Brazília - Argentína, prerušenie hry
Brazília - Argentína, prerušenie hry | zdroj: YouTube, Twitter

Argentínski futbalisti triumfovali v šlágri 6. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 na ihrisku Brazílie 1:0 a potvrdili pozíciu tabuľkového lídra. Úradujúci majstri sveta rozhodli o svojom víťazstve v 63. minúte, keď sa presadil hlavou Nicolas Otamendi.

"Selecao" zaznamenalo prvú domácu prehru v kvalifikácii na MS v histórii. Zápas na štadióne Maracana v Riu sa začal s takmer polhodinovým oneskorením pre nepokoje na tribúnach. Polícia v Riu uviedla, že zatkla osem ľudí. Niekoľko argentínskych hráčov sa snažilo požiadať divákov o pokoj, no potom odišli do šatne, pretože sa situácia nezlepšila.

Kapitán Lionel Messi povedal podľa agentúry AFP: "Nebudeme hrať, odchádzame." Hostia sa však na ihrisko vrátili krátko pred 22.00 miestneho času a stretnutie sa začalo krátko na to. Brazílii chýbal Neymar, ktorý si minulý mesiac roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene a čaká ho približne dvanásťmesačná pauza.

"Kanárikom" nemohol pomôcť ani Vinicius Junior. Dvadsaťtriročný útočník si natrhol sval na ľavej nohe proti Kolumbii a bude pauzovať približne dva mesiace. Napätá atmosféra pred zápasom sa preniesla aj do celého prvého polčasu, keď domáci dostali tri žlté karty. Jedinú strelu na bránku z oboch strán zaznamenal v 44. minúte Gabriel Martinelli, no obranca Cristian Romero zachránil hostí od inkasovaného gólu zákrokom pred bránkovou čiarou. Brazília začala druhý polčas aktívnejšie, no nedokázala z toho vyťažiť presný zásah.

Argentína sa dostala do vedenia v 63. minúte. Po rohovom kope Giovaniho Loa Celsa sa presadil hlavou 35-ročný skúsený obranca Otamendi. Domáci dohrávali duel v desiatich, keď striedajúci Joelinton dostal červenú kartu. "La Albiceleste" si už náskok postrážili a s 15 bodmi sú na prvom mieste tabuľky.

Brazílii patrí po tretej prehre v rade až 6. priečka a na čelo stráca osem bodov. Uruguaj potvrdil druhú priečku, keď v Montevideu zdolal Bolíviu 3:0. Tretia je Kolumbia, ktorá uspela na ihrisku Paraguaja 1:0. V ďalších zápasoch Ekvádor zdolal Čile 1:0 a Peru remizovalo s Venezuelou 1:1.