Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (21.11.): Dištanc pre olympijského medailistu, Khudobin mení dres a posila Capitals?

utorok, 21. november 2023 18:50 | Autor: Róbert Kalnický

Anthony Duclair
Anthony Duclair | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Anton Khudobin smeruje do KHL

Netrvalo to dlho. Ruský hokejový brankár Anton Khudobin si po krátkom pôsobení vo VHL našiel zamestnávateľa vo ruskej KHL. Na spolupráci sa dohodol so Sibirom Novosibirsk. Skúsený 37-ročný gólman odchytal za Sokol Krasnojarsk 11 duelov, v ktorých dosiahol 92,9-percentnú úspešnosť zákrokov.

Prekvapivý líder bodovania v NHL

Kanadsko-americká NHL má pomerne prekvapivého lídra štatistík a kanadských bodov. Na prvej pozícii sa nenachádzajú ofenzívne hviezdy ako Connor McDavid, Auston Matthews či Nathan MacKinnon, ale obranca Quinn Hughes. Kapitán Vancouveru Canucks je navyše jediným hráčom, ktorý pokoril 30-bodovú hranicu.

Dištanc pre olympionika 

Nemecký hokejový reprezentant Yannic Seidenberg si tak skoro ľadový hokej nezahrá. Podľa posledný správ a reportov z Nemecka dostal od Nemeckého športového arbitrážneho súdu dištanc na štyri roky. Dôvodom je doping.

Ďalšia rana pre Columbus

Columbus Blue Jackets sa v novej sezóne trápi. Navyše, vedenie Modrokabátnikov sa dozvedelo o ďalšej hroznej správy. Jedna z najväčších letných posíl, Damon Severson, bude tímu dlho chýbať. Kvôli zraneniu by mal hviezdny obranca vynechať minimálne šesť týždňov.

Anthony Duclair a Washington?

Ohľadom kanadského hokejového útočníka Anthonyho Duclaira začali kolovať zaujímavé špekulácie. Tá najnovšia hovorí o tom, že počas NHL Trade Deadline by mohol posilniť Washington Capitals. To však len v prípade, že Caps sa dokážu udržať v pozíciách zaručujúcich play-off.