Main Content

Ktorý tím by mal siahnuť po Jaroslavovi Halákovi?

utorok, 21. november 2023 10:28 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Jaroslav Halák neuspel na profesionálnom try-oute v Caroline Hurricanes. Vedenie tímu včera slovenského gólmana prepustilo. Informovalo o tom včera vo večerných hodinách.

Skúsený slovenský veterán tak stále čaká na nového zamestnávateľa. Po nepriaznivom try-oute môže čakať na ďalšie ponuky. Aktuálne azda najhoršia situácia v bránkovisku je v Edmontone Oilers. Vedenie Olejárov poslalo svoju jednotku Jacka Campbella na farmu do AHL, kde sa mu však vôbec nedarí. Vo farmárskej súťaži odchytal tri zápasy, v ktorých inkasuje priemerne 4,36 gólu na zápas a má len 81,9-percentnú úspešnosť zákrokov.

Post jednotky tak aktuálne patrí mladému Stuartovi Skinnerovi. 25-ročný rodák z Edmontonu však taktiež nespĺňa najvyššie kritéria. V doterajšom priebehu sezóny Skinner naskočil do 12 zápasov s úspešnosťou 87,3%. Nočný duel na ľade Floridy Panthers odchytal Calvin Pickard, pre ktorého to však bol zápas v profilige po vyše roku a pol. Jeho tím prehral pomerom 5:3.

Z tohto hľadiska sa preto otvára otázka novej posily na post bránkoviska. Podľa reportov zo zámoria sa Olejári snažia o angažovanie, resp. trejd jedného z tria gólmanov Montrealu Canadiens. Vedenie Habs však zatiaľ na žiadnu z ponúk nepristúpilo. Na trhu ostáva skúsený 38-ročný Jaroslav Halák, ktorý by mohol celok z Alberty spasiť. 

Skúseností má slovenský brankár na rozdávanie. Navyše, aj napriek tomu, že už je veteránom, podával aj vlani stabilné výkony a bol dobrou dvojkou za Igorom Šesťorkinom. Vo svojej pozícii by mohol byť skvelým mentorom pre mladého Skinnera.