Main Content

Ružička ako zdravý náhradník: Ako sa darilo Pospíšilovi, Černákovi či Tatarovi?

utorok, 21. november 2023 09:12 | Autor: TASR

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Hokejisti Tampa Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL nad Bostonom 5:4 po predĺžení. Bodovo naprázdno vyšiel aj útočník Tomáš Tatar, ktorého Colorado prehralo na ľade Nashvillu 3:4. Arizona s Milošom Kelemenom nestačila na Los Angeles 1:4.

Calgary s Martinom Pospíšilom zdolalo Seattle 4:3 po predĺžení. Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici "bleskov", odohral 17:22 minúty a pripísal si jednu strelu, tri hity, dva mínosové body a odsedel si dva dvojminútové tresty. Lightning vyrovnali päť sekúnd pred koncom tretej tretiny vďaka kapitánovi Stevenovi Stamkosovi a víťazstvo zariadil v 62. minúte Brandon Hagel. Obaja hráči si pripísali zhodne aj asistenciu. Tampa Bay triumfovala v treťom zápase za sebou.

Avalanche viedli ešte na začiatku 59. minúty nad Nashvillom 3:2, no napokon nezískali ani bod. V drese Nashvillu sa počas 16 sekúnd presadili Filip Forsberg a Jakov Trenin. Predators tak uspeli v druhom zápase v rade. Tatar nastúpil na krídle druhého útoku a strávil na ľade 11:19 minúty. Slovenský útočník zaznamenal jednu strelu na bránu. Colorado prehralo po troch víťazstvách. Obranca Cale Makar dosiahol v drese hostí tri asistencie. Miloš Kelemen dostal šancu v druhom stretnutí v novej sezóne, ale Coyotes podľahli Los Angeles 1:4.

Tréner Andre Tourigny zaradil dvadsaťštyriročného krídelníka opäť do štvrtej formácie a počas 6:33 minúty zaznamenal jednu strelu a hit. Na triumfe Kings sa podieľal dvoma gólmi Trevor Moore, skórovali aj Phillip Danault a kapitán Anže Kopitar. Los Angeles uspeli aj v ôsmom stretnutí na ľade súpera a v Západnej konferencii sa posunuli na tretie miesto.

Calgary po góle Rasmusa Anderssona uspelo proti Seattlu 4:3 po predĺžení. Švédsky obranca rozhodol v 64. minúte a Flames zvíťazili v treťom z uplynulých štyroch duelov. Pospíšil na krídle druhej formácie s Nazemom Kadrim a Connorom Zarym odohral 17 minút a 43 sekúnd, dosiahol dve strely a dva hity. V základnej zostave "plameňov" chýbal Adam Ružička, ktorý bol zdravý náhradník.