Main Content

Romelu Lukaku strelecky explodoval! Na 4 góly mu stačil necelý polčas

pondelok, 20. november 2023 09:29 | Autor: TASR

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Belgický futbalový útočník Romelu Lukaku strelil v nedeľňajšom zápase proti Azerbajdžanu štyri góly, ktorými zvýšil svoj náskok na čele najlepších strelcov kvalifikácie ME 2024.

Po záverečnom zápase Belgicka mal so 14 presnými zásahmi štvorgólový náskok na druhého v poradí Cristiana Ronalda z Portugalska, ktorého čakal v nedeľu večer zápas proti Islandu. Lukaku strelil všetky štyri góly už v prvom polčase a pomohol nimi Belgicku k víťazstvu 5:0 a k prvému miestu v F-skupine. Pred záverečným 10. kolom už bolo rozhodnuté o dvoch tímoch, ktoré priamo postúpia z F-skupiny.

Belgičanom išlo o postup z prvej priečky, na ktorej bolo po odohratí všetkých zápasov Rakúsko. Proti Azerbajdžanu potvrdili úlohu favorita a aj zásluhou štvorgólového Lukakua zaokrúhlili svoj bodový súčet na 20. Zároveň sa zaradili k tímom, ktoré v kvalifikácii ani raz neprehrali. Tretie miesto v F-skupine obsadili Švédi. S kvalifikáciou sa rozlúčili domácim víťazstvom nad Estónskom 2:0. V prvom polčase ich poslal do vedenia Viktor Claesson, v druhom sa gólovo presadil Emil Forsberg.