Main Content

Sú Golden Knights v kríze? Pittsburgh Penguins našiel nedostatky šampiónov

pondelok, 20. november 2023 09:13 | Autor: TASR

Sidney Crosby a Jake Guentzel
Sidney Crosby a Jake Guentzel | zdroj: TASR

Hokejisti Vegas podľahli v noci na pondelok v zámorskej NHL domácemu Pittsburghu 0:3.

Obhajca Stanleyho pohára prehral už piaty z uplynulých siedmich zápasov, napriek poklesu formy však zostáva na čele Západnej konferencie. Philadelphia zdolala Columbus 5:2 a natiahla sériu víťazstiev na päť stretnutí. Toronto uspelo aj vo svojom druhom stretnutí NHL Global Series, keď v Štokholme zvíťazilo nad Minnesotou 4:3 po predĺžení.

Oporou Penguins bol brankár Alex Nedeljkovic, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení v dolnej časti tela a v zápase s Vegas zneškodnil všetkých 38 striel súpera. Dosiahol prvé čisté konto od apríla 2022. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby vyšiel iba druhýkrát v sezóne bodovo naprázdno, skončila sa tak jeho 11-zápasová bodová šnúra. Prvý presný zásah v drese "tučniakov" zaznamenal obranca Ryan Graves, ktorý otvoril skóre v 3. minúte.

"Mojím hlavným cieľom nie je strieľanie gólov, no určite je to príjemné, keď sa môžem pričiniť o úspech tímu," uviedol pre oficiálnu webovú stránku súťaže 28-ročný bek. Pre lídra Západnej konferencie to bola druhá prehra za sebou