Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (19.11.): Skvelý Slafkovský, adepti na výmenu a posila Toronta?

nedeľa, 19. november 2023 13:20 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Juraj Slafkovský konečne zažil skvelý zápas

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský si pripísal vôbec prvý viacbodový zápas v kanadsko-americkej NHL. Montreal Canadiens dnes prehral s Bostonom pomerom 2:5, no slovenský forward strelil gól a pridal jednu asistenciu. Mal prsty v oboch presných zásahoch svojho tímu a patril k najlepším hráčom Habs.

Nick Foligno ako súčasť výmeny?

Chicago Blackhawks počas leta podpísalo kontrakt s americkým útočníkom Nickom Folignom. Podľa posledných správ zo zámoria by sa mohol však počas NHL Trade Deadline sťahovať na novú adresu. Interes o jeho služby majú Boston Bruins a New York Rangers.

Milan Lucic skončil v putách

Kanadský útočník Milan Lucic bol po nedávnom domácom incidente zadržaný políciou. Útočník Bostonu Bruins bude nejaký čas svojmu zamestnávateľovi chýbať. Podrobnosti zatiaľ známe nie sú. Klub vyjadril plnú podporu rodine urasteného forwarda, ktorý v minulosti hral za Calgary či Edmonton.

Montreal chystá trejd

Montreal Canadiens sa začína chystať na trejd svojho útočníka. Začína sa otvorene hovoriť o tom, že organizáciu Habs opustí jedna z letných akvizícií - Tanner Pearson. Kanadský forward v doterajšom priebehu sezóny odohral osemnásť zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal tri asistencie.

Zadorov a Toronto?

Ruský obranca Nikita Zadorov si vypýtal trejd z organizácie Calgary Flames. Podľa posledných informácií sa začína hovoriť o tom, že urastený obor si už vybral nového zamestnávateľa. Malo by sa ním stať Toronto Maple Leafs, ktoré zároveň má interes o jeho služby.