Main Content

Je Boston Bruins v tejto chvíli ešte lepší ako Vegas Golden Knights?

nedeľa, 19. november 2023 10:35 | Autor: TASR

David Pastrňák
David Pastrňák | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský zažil v NHL svoj prvý viacbodový zápas v kariére. Útočník Montrealu strelil druhý gól v sezóne a pridal aj asistenciu, ale Canadiens prehrali s Bostonom 2:5.

Tretíkrát v sezóne skóroval Martin Pospíšil, keď po fantastickej akcii otvoril skóre, no Calgary to napokon stačilo len na bod za prehru 4:5 po nájazdoch s NY Islanders. Sezónny debut v drese Arizony absolvoval Miloš Kelemen, do štatistík sa vo Winnipegu, kde Coyotes prehrali 2:5, nezapísal. Obranca Erik Černák pomohol Tampe Bay k víťazstvu nad Edmontonom 6:4, v akcii boli aj Adam Ružička a Tomáš Tatar.

Slafkovský znížil v 34. minúte na 1:3, keď ho spoza bránky pekne našiel kapitán Canadiens Nick Suzuki a slovenský krídelník z ľavej strany strelou na bližšiu žrď prekonal Jeremyho Swaymana. V 56. minúte sa Slafkovský podieľal aj na poslednom góle duelu, keď Johnathan Kovacevic upravil na konečných 2:5 z pohľadu Montrealu.

Slovenský krídelník odohral 15 minút a 43 sekúnd, zaznamenal plusový bod a jednu strelu. Canadiens prehrali štvrtýkrát za sebou v riadnom čase. “Dokážeme hrať lepšie ako dnes. Mali sme zlý štart, súper nás zatlačil do nášho pásma a chýbalo nám viac agresivity. Boli sme často vylučovaní a proti tak silnému tímu ako je Boston je to problém,” povedal Suzuki pre nhl.com. Bruins v tomto kalendárnom roku vyhrali 50 zápasov, čo sa im podarilo trinástykrát v klubovej histórii.

Tromi asistenciami pomohol k víťazstvu David Pastrňák, ktorý v 27 zápasoch proti Montrealu nazbieral 35 bodov. Bruins pred zápasom ocenili víťazov Stanley Cupu z rokov 1970 a 1972 na čele s členmi Siene slávy Bobbym Orrom a Johnnym Bucykom.