Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (16.11.): Nové posily Nitry a Michaloviec, Radivojevičov debut i NHL Global Series

štvrtok, 16. november 2023 13:16 | Autor: Róbert Kalnický

Radovan Puliš
Radovan Puliš | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nová posila pre Nitru

HK Nitra dotiahol príchod fínskeho obrancu Mikka Kousu. Skúsený 35-ročný zadák naposledy obliekal dres nemeckého Düsseldorfu, za ktorý odohral 52 zápasov so ziskom 24 kanadských bodov. Pre obrancu, ktorý je ostrieľaný skúsenosťami z viacerých súťaží, to bude prvá skúsenosť so slovenským hokejom.

Ian Scheid má nový klub

Pred pár dňami sa bratislavský Slovan rozlúčil s americkým obrancom Ianom Scheidom. 28-ročný zadák z Coon Rapids stihol v našej najvyššej súťaži odohrať 15 duelov, v ktorých pozbieral 4 kanadské body za 4 asistencie. Do slovenského hlavného mesta prišiel Scheid z DEL, v ktorej hral za Straubing. Teraz bude pôsobiť v konkurenčnom Norimbergu.

Veľký debut v SHL

Vo švédskej najvyššej súťaži by dnes mal debutovať slovenský obranca Luka Radivojevič. 16-ročný zadák pôsobí v mládežníckych organizáciách Örebra, no dnes by si mal odkrútiť debut medzi seniormi. Örebro nastúpi na domácom ľade proti Leksandu, vo farbách ktorého pôsobia Marek Hrivík a Peter Cehlárik.

Štartuje NHL Global Series

Vo švédskom Štokholme dnes odštartuje NHL Global Series. Avicii Arena privíta hneď štyri zápasy. Do hlavného mesta Švédska pricestovali Detroit Red Wings, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs a Minnesota Wild. Séria štyroch stretnutí štartuje dnešným meraním síl medzi Červenými krídlami a Senátormi.

Známa tvár na Zemplíne

Michalovce využili reprezentačnú prestávku a posilnili svoj káder. Na súpiske predposledného tímu našej najvyššej súťaže pribudol útočník Radovan Puliš. S vedením Líšok sa dohodol na kontrakte do konca aktuálneho ročníka. Debutovať by mal už v Banskej Bystrici.