Main Content

Tomáš Tatar má na konte 7 asistencií za Avalanche: Toto po výhre povedal tréner Colorada

štvrtok, 16. november 2023 11:04 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na štvrtok v NHL asistenciou k triumfu Colorada nad Anaheimom 8:2.

Edmonton zvíťazil aj v druhom zápase pod vedením trénera Krisa Knoblaucha, keď zdolal Seattle 4:3 po predĺžení. Evander Kane sa blysol hetrikom v drese Oilers. Vancouver dokázal zvíťaziť v siedmom z uplynulých ôsmich duelov a je na čele Západnej konferencie.

Tatar prihral v 6. minúte na gól Samuela Girarda, ktorý poslal domácich do vedenia 1:0. Slovenský útočník odohral 13:52 minúty a pripísal si aj dva hity, jeden mínusový bod a odsedel si jeden dvojminútový trest za nedovolené bránenie. Tatar nastúpil v 14 zápasoch a má na svojom konte sedem bodov (0+7). Joel Kiviranta prispel k triumfu gólom a dvoma asistenciami, Cale Makar zaznamenal rovnako tri body (0+3).

Valeri Ničuškin strelil dva presné zásahy a Devon Toews s Girardom dosiahli zhodne gól a asistenciu. Tím z Denveru zaznamenal druhé víťazstvo za sebou a patrí mu 4. miesto v Západnej konferencii. Ducks nenadviazali na predchádzajúce dva triumfy a nezískali ani bod. "Takto chcem, aby sme hrali. Čakali sme na to, ale zatiaľ nám to nevychádzalo. Súper prišiel trochu unavený, keďže deň predtým hral zápas. Nebolo to od nás perfektné, ale podali sme dobrý výkon," uviedol pre oficiálnu stránku nhl.com tréner "lavín" Jared Bednar.