Main Content

Nitrania si vyšliapli na Slovan na jeho ľade: Belasí obmieňajú káder, ale nedarí sa im

štvrtok, 16. november 2023 10:08 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Hokejisti Nitry potvrdili formu a triumfovali v šiestom z uplynulých siedmich zápasov v Tipos extralige. V dohrávke 16. kola prehrávali na ľade Slovan Bratislava po necelých ôsmich minútach už 0:2, ale postupne zlepšili hru, strelili päť gólov a zvíťazili 5:2.

"Nezačali sme dobre, prehrávali sme 0:2. Po prestávke to bol ťažkopádny štart. Slovan nás zatlačil, no pomohol nám kontaktný gól a v druhej tretine sme eliminovali straty pukov v okolí modrých čiar. Snažili sme sa hrať hlavne dopredu a nie do strán. Chalani sa cítili komfortne a rozbehli sa. Záver sme si postrážili. Gratulujem chalanom za tri získané body. Som rád, že útočníci neodhadzovali puky. V iných zápasoch sme to robili, musíme na tom popracovať aj v defenzíve. Teší ma, že sme to nevzdali za stavu 0:2 na súperovom ľade," uviedol asistent hostí Ivan Švarný.

V drese Nitry zabral okrem prvého a druhého aj štvrtý útok, čo ocenil aj Švarný: "Chcem pochváliť štvrtú formáciu, boli silní na puku a robili dobré rozhodnutia." Dvoma gólmi sa blysol center Miloš Bubela, ktorý v úvode tretej časti využil veľkú chybu brankára Jareda Coreaua a v 57. minúte upravil počas oslabenia na konečných 5:2.

"Uplynulé zápasy hráme dobre a už to ladíme, aby to tak bolo celých 60 minút. Jared je výborný brankár, hrali sme spolu aj za Bratislava Capitals. On vie, ako na mňa a ja zase na neho. Dnes to vyšlo na mňa, čo ma teší. Lepší sa to aj v defenzíve, hovoríme si veci, ktoré sme robili zle. Od každého stretnutia to je lepšie," povedal Bubela.

Hostia sa vďaka triumfu posunuli v tabuľke na 7. miesto, predstihli práve svojho súpera. Slovan pritom začal duel lepšie a rýchlo viedol. Hneď v prvom zápase v drese bratislavského klubu sa presadil Timotej Šille a o päť minút neskôr Chris Brown v početnej výhode zvýšil na 2:0. Asistoval mu Werek, ktorý si rovnako počas debutu za "belasých" pripísal bod.

"Začali sme solídne, hrali sme jednoducho a dostávali sme Nitru pod tlak. Inkasovali sme gól po našej chybe na modrej čiare. Úplne nás položilo do kolien, keď dve sekundy pred koncom prvej časti sme mali príliš veľa hráčov na ľade. Síce sme ubránili oslabenie 3 na 5, no v nevýhode o jedného hráča sme dostali gól a tam sa to začalo lámať. Boli sme od toho momentu slabí na puku a nevypracovali sme si veľa ďalších šancí. Okrem príležitostí Takača sme nemali nič. Výkon od stavu 2:0 bol z našej strany zlý," konštatoval asistent trénera "belasých" Richard Kapuš. Šille absolvuje mesačnú skúšku v Slovane a začal hneď gólom.

V druhej tretine mohol pridať aj druhý presný zásah. "Vstup bol dobrý z našej strany a celá prvá tretina bola v poriadku. V hre 5 na 5 sme boli lepší, ale pokazili sme si to vylúčeniami. Padli im góly z presiloviek a tam sme stratili zápas," uviedol center štvrtej formácie, ktorého mrzela prehra: "Ak by som premenil nájazd, bol by som spokojnejší. Najviac by ma však potešilo víťazstvo. Každý hráč chce prispieť k triumfu a preto hráme, nie pre osobné výkony."