Main Content

OFICIÁLNE: Martinovi Pospíšilovi sa v Calgary dostalo obrovskej pocty!

utorok, 14. november 2023 09:54 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Martin Pospíšil má za sebou prvý týždeň v kanadsko-americkej NHL. Vo farbách Calgary Flames mu hokej chutí, čo potvrdzujú nielen jeho čísla, ale aj jeho výkony.

23-ročný rodák zo Zvolena odohral v prvom tíme Plameňov zatiaľ štyri stretnutia. V nich dokázal vsietiť dva presné zásahy, ku ktorým pridal jednu asistenciu. Zaujímavosťou je, že sa dokázal strelecky presadiť hneď zo svojej prvej strely v profilige, keď dobre dosledoval puk a poslal ho do siete Seattlu Kraken.

Pospíšilove výkony v zámorí vyzdvihuje aj tréner Flames Ryan Huska. Na včerajšom tréningu dokonca rodáka zo Zvolena umiestnil lodivod Plameňov do druhej formácie, kde hral po boku Nazema Kadriho a Connora Zaryho. Vo všetkých ostatných dueloch nastúpil na krídle tretej formácie, no teraz to vyzerá na posun.

Navyše, jeho skvelú hru vyzdvihli aj priaznivci celku z Alberty. V hlasovaní o najlepšieho hráča týždňa sa z premiérového triumfu tešil práve slovenský krídelník. Počas uplynulých 7 dní dosiahol jeden gól, jednu asistenciu, trinásť hitov a osem streleckých pokusov.