Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (13.11.): Skvelé správy z Calgary a Arizony, nové tváre na Slovane

pondelok, 13. november 2023 21:45 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Dve mená na Slovane

HC Slovan Bratislava posilnia dve nové mená. Na mesačnú skúšku do hlavného mesta prichádza útočník Timotej Šille, ktorý naposledy hral za fínsky Jokipojat v Mestise. Kontrakt podpísal aj kanadský legionár Émile Poirier, ktorý je slovenským fanúšikom dobre známy z pôsobenia v Košiciach.

Legionárske zmeny pod Zoborom

Na kádri pracovala aj HK Nitra. Zástupcovia celku spod Zobora sa rozhodli rozviazať kontrakt s útočníkom Lincolnom Griffinom. Do kádra však pribudla aj nová posila. Bránkovisko vystužil skúsený Fín Sami Aitokallio, ktorý naposledy chytal za fínsky JYP Jyväskylä.

Rostislav Martýnek sa vracia k hokeju

Skúsený český útočník Rostislav Martýnek si zahrá v prvoligovom Frýdku-Místku. 41-ročný hokejista, ktorý počas svojej kariéry pôsobil aj v NHL, si už aj odbil debut v Chance Lige. Naposledy pôsobil v štvrtej najvyššej nemeckej súťaži v Kemptene.

Kelemen putuje do NHL!

Zo zámoria prišla výborná správa. Slovenský útočník Miloš Kelemen by mal pridať ďalšie štarty v kanadsko-americkej NHL. Predstavitelia Arizony Coyotes ho počas dnešného dňa povolali do prvého tímu. Yotes sa najbližšie v akcii predstavia v noci z utorka na stredu, keď nastúpia proti Dallasu Stars.

Dvaja Slováci v elitných útokoch Flames?

Slovenskí útočníci Adam Ružička a Martin Pospíšil sú blízko veľkej senzácie. V tréningovom procese sa totiž objavili v elitných útokoch. Ružička vytvoril prvý útok po boku Lindholma a Mangiapaneho, Pospíšil sa ocitol v druhej formácii s Kadrim a Zarym. Mimochodom, Flames najbližšie hrajú s Montrealom, kde pôsobí Juraj Slafkovský.