Main Content

Veteráni Ronaldo a Pepe sú opäť v repre výbere: Takto vyzerá súčasný tím Portugalska

piatok, 10. november 2023 18:30 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

V nominácii portugalskej futbalovej reprezentácie na záverečné zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku a Islandu figuruje aj Cristiano Ronaldo. Okrem päťnásobného držiteľa Zlatej lopty sa do výberu vrátil po zranení skúsený 40-ročný obranca Pepe.

"Chceli sme, aby bol na tieto zápasy fit, to bol náš cieľ. Je príkladný profesionál s veľkými skúsenosťami," uviedol hlavný tréner Roberto Martinez na margo bývalého obrancu Realu Madrid. Portugalčania sú už istým víťazom J-skupiny, v ktorej figuruje aj Slovensko.

Práve Slováci sú jediným tímom, ktorý dokázal streliť Portugalsku dva góly v celom kvalifikačnom cykle. Majstri Európy z roku 2016 spolu s Francúzskom ako jediné dva tímy v kvalifikácii nestratili zatiaľ ani bod. Portugalcov zdobí impozantné skóre 32:2.

Nominácia Portugalska na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku a Islandu: brankári: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Rím) obrancovia: Diogo Dalot (Manchester United), Nelson Semedo (Wolverhampton), Joao Cancelo (FC Barcelona), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica Lisabon), Goncalo Inacio (Sporting Lisabon), Pepe (FC Porto), Toti Gomes (Wolverhampton) stredopoliari: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Al-Hilal), Joao Neves (Benfica Lisabon), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio Monteiro (Al-Nassr), Vitinha (Paríž Saint-Germain), Matheus Nunes (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City) útočníci: Ricardo Horta (SC Braga), Bruma (SC Braga) Rafael Leao (AC Miláno), Joao Felix (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Goncalo Ramos (Paríž Saint-Germain), Diogo Jota (FC Liverpool)