Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (10.11.): Trénerské zmeny v Extralige, nový Fín v Humennom, predĺženie zmluvy na Spiši

piatok, 10. november 2023 14:23 | Autor: Róbert Kalnický

Vladimír Mihálik
Vladimír Mihálik | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Trénerská zmena v Poprade

Vedenie HK Poprad sa včera rozhodlo odvolať českého lodivoda Aleša Tottera. Klub tak urobil v reakcii na nepriaznivé výsledky z úvodu ročníka. Kamzíci však dlho neotáľali a oznámili aj meno Totterovej náhrady. Novým lodivodom Popradu sa stal otec Olivera Bjorkstranda Todd.

Shedden končí v Bystrici

Aj Banská Bystrica musela začať riešiť trénerskú otázku. Zámorský kouč Doug Shedden požiadal o uvoľnenie spod kontraktu. Bola to už prekvapivá tretia zmena v našej najvyššej súťaži v priebehu včerajšieho dňa.

Humenné premenilo legionárov

Lotyšský hokejový útočník Vitalijs Pavlovs predčasne končí v Humennom. Lotyš nepodával výkony, ktoré boli od neho očakávané a tak vedenie Levov konalo. Naopak, opačným smerom prichádza fínsky útčoník Niclas Lucenius. 34-ročný rodák z Turku v minulosti už hral za Banskú Bystricu.

Mihálik končí v Michalovciach

HK Dukla Ingema Michalovce sa musí vysporiadať s odchodom kapitána Vladimíra Mihálika. Urastený obor v tíme končí na vlastnú žiadosť. "Na žiadosť Vlada, ktorej sme vyhoveli, došlo v priebehu tohto týždňa k rozviazaniu kontraktu. Vladovi v mene klubu ďakujeme za odvedenú prácu v našom klube a želáme mu veľa šťastia v ďalšej kariére," uviedol klub v stanovisku.

Juraj Majdan bude pokračovať v Spišskej Novej Vsi

Vedenie HK Spišská Nová Ves neváhalo a pracovalo na predĺžení kontraktu s Jurajom Majdanom. Predstavitelia Rysov sa dohodli s produktívnym slovenským hokejistom na zmluve na ďalšie dva roky. V doterajšom priebehu Majdan odohral sedemnásť duelov, v ktorých strelil 6 gólov a pridal 12 asistencií.