Main Content

OFICIÁLNE: Banská Bystrica reaguje na vývoj sezóny! Pod Urpínom skončil hlavný kouč

piatok, 10. november 2023 10:14 | Autor: TASR

HC 05 Banská Bystrica
HC 05 Banská Bystrica | zdroj: TASR

Vedenie hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica sa dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce s hlavným trénerom Dougom Sheddenom. Kanaďan sa rozhodol prijať ponuku z inej súťaže.

Tím dočasne povedie generálny manažér Ľuboš Pisár. Shedden, ktorý prišiel do Banskej Bystrice vlani, má podľa nemeckých médií viesť Iserlohn Roosters v DEL. "Tak ako aj v osobnom živote aj v tom hokejovom sa stávajú veci, ktoré nemáme vždy pod kontrolou. V tomto prípade sme boli prekvapení so žiadosťou pána Sheddena. Po utorňajšej komunikácii s jeho agentom sme vedeli, že akékoľvek pokračovanie spolupráce by nebolo prospešné pre klub, a preto sme sa mu rozhodli vyhovieť," uviedol Pisár pre klubový web. Banská Bystrica prehrala uplynulé tri zápasy s Popradom, Novými Zámkami a Liptovským Mikulášom.

V tabuľke klesla na 6. miesto, keď v doterajších 17 zápasoch získala 26 bodov. V tomto ročníku Tipos extraligy ide o štvrtú zmenu trénera. Koncom septembra Slovan Bratislava angažoval Vladimíra Růžičku namiesto Jána Pardavého. Nováčik z Humenného vo štvrtok odvolal Andreja Parfionova. Tím dočasne povedú doterajší asistenti a tréner brankárov Ramon Sopko. Pre zmenu kouča sa rozhodli aj v Poprade, keď Aleša Tottera nahradil Todd Bjorkstrand.