Main Content

Pobodaný fanúšik Paríža a policajt: Ultras PSG sa dostali v Miláne do násilností

streda, 8. november 2023 09:00 | Autor: TASR

Paríž St. Germain
Paríž St. Germain | zdroj: TASR

Pred utorkovým zápasom futbalovej Ligy majstrov medzi domácim AC Miláno a Parížom St. Germain došlo v severotalianskom meste k násilným stretom fanúšikovských táborov oboch tímov.

Ich výsledkom je vážne zranený priaznivec PSG a s bodnými zraneniami previezli do nemocnice aj jedného policajta, informovala agentúra AP. Podľa talianskych médií skupina približne 50 fanúšikov AC, ktorí si zakryli tváre maskami a helmami a hádzali pyrotechniku, zaútočila v pondelok večer na priaznivcov francúzskeho klubu v rušnej štvrti mesta Navigli.

Jedného fanúšika PSG dvakrát bodli do nohy a museli ho urýchlene previesť do miestnej nemocnice. Došlo aj k stretom medzi priaznivcami parížskeho tímu a políciou. Jeden z policajtov utrpel bodné zranenie, údajného páchateľa zadržali.

V tej istej milánskej štvrti pobodali aj fanúšika Newcastlu pred septembrovým zápasom anglického klubu s domácim AC. O polnoci ho obkľúčila skupina siedmich až desiatich osôb a dvakrát ho bodli do ruky a raz do chrbta. So zraneniami skončil v nemocnici.