Main Content

Tatar, Černák, Ružička, Pospíšil či Slafkovský: Je za nami ďalšia noc v NHL, čo Slováci?

streda, 8. november 2023 08:59 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Erik Černák prispel v noci na stredu v NHL asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Montrealu 5:3. V prvom útoku Canadiens sa predstavil Juraj Slafkovský, ale nebodoval. Bodovo naprázdno vyšli aj Adam Ružička a Martin Pospíšil, ktorí sa tešili z triumfu Calgary nad Nashvillom 4:2.

Dvaja Slováci si zahrali v jednom tíme profiligy prvýkrát od apríla 2022. V akcii bol aj Tomáš Tatar, ktorého Colorado vyhralo nad New Jersey 6:3. Až v dvanástom zápase sezóny vybojovali prvé víťazstvo hráči San Jose, ktorí zdolali Philadelphiu 2:1. Tampa položila základ triumfu už v prvej tretine, ktorú vyhrala jasne 4:0.

Nick Paul sa na úspechu Lightning podieľal dvomi gólmi, Nikita Kučerov mal gól a asistenciu. Brankár Matt Tomkins predviedol 22 úspešných zákrokov a tešil sa z prvého víťazstva v kariére v NHL. Černák nastúpil v prvej obrannej dvojici "bleskov", asistoval pri góle Michaela Eyssimonta na 4:0. Odohral 19:27 minút, rozdal dva bodyčeky a pripísal si aj plusový bod. Bodoval v treťom zápase z uplynulých štyroch. Slafkovský počas 16:16 min na ľade vyslal na súperovu bránku jednu strelu, inkasoval dve trestné minúty, zaznamenal jeden hit a mínusku.

Calgary otočilo duel s Nashvillom, v ktorom prehrávalo po prvej tretine 0:2 a na začiatku tretej časti 1:2. Ružička, ktorý pre zranenia ramena vynechal predošlé štyri zápasy, sa vrátil do zostavy Flames a ako center štvrtého útoku odohral 11:33 minúty. Odsedel si dve trestné minúty za podrazenie a pripísal mínusový bod. Pospíšil nastúpil na krídle tretej formácie, počas 12:29 min ohrozil súperovho brankára štyrmi strelami a rozdal dva hity.

Poslednými dvoma Slovákmi, ktorí nastúpili v drese jedného tímu NHL v stretnutí základnej časti, boli Andrej Sekera a Marián Studenič. Spoločne si zahrali za Dallas 18. apríla 2022. Carolina zdolala Buffalo 3:2 po predĺžení. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske. Medzi žŕdkami sa predstavil Fín Antti Raanta, náhradníkom bol Piotr Kočetkov.