Main Content

Auston Matthews má fantastickú formu: Edmonton je naďalej mizerný, bodoval aj Erik Černák

utorok, 7. november 2023 08:45 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Slovenský obranca Erik Černák si pripísal asistenciu, no Tampa Bay prehrala v utorkovom stretnutí hokejovej NHL v Toronte 5:6 po predĺžení. Klub z Floridy pritom po prvej tretine viedol 4:1, v predĺžení rozhodol po 46 sekundách Calle Järnkrok.

Černák asistoval pri góle Brandona Hagela, ktorým Tampa Bay v 58. minúte vyrovnala na 5:5. Järnkrokov presný zásah bol pre švédskeho centra druhým v zápase. Dva góly za domácich dal aj Auston Matthews, Mitchell Marner mal bilanciu 1+3. Hosťom nestačili štyri kanadské body Nikitu Kučerova (2+2), ktoré všetky zaznamenal v prvej tretine. Maple Leafs ukončili sériu štyroch stretnutí bez víťazstva. "Výsledok je samozrejme skvelý. Ak sme aj niečo v tomto zápase zanedbali, odchádzam s dobrým pocitom. Druhá tretina bola pre mňa tým najlepším, čo sme odohrali počas tejto sezóny," povedal pre oficiálny web ligy tréner Toronta Sheldon Keefe.

Líder Východnej konferencie Boston zvíťazil v Dallase 3:2. Bruins potiahol skvelým výkonom brankár Jeremy Swayman, keď predviedol 35 úspešných zákrokov. Dva góly v drese víťazov zaznamenali nováčikovia John Beecher a Mason Lohrei, tretí pridal Brad Marchand. Hostia viedli 2:0, potom Dallas v tretej tretine znížil, ale Marchand vrátil Bostonu dvojgólové vedenie. Až v závere duelu sa ešte za domácich presadil Joe Pavelski. "Dva góly nováčikov a štvrtá lajna, to je to, čo ma potešilo. Chceli sme rozhodnúť čo najskôr a to sa nám podarilo. Domáci mali v niektorých fázach veľký tlak, ale ustáli sme ho," zhodnotil tréner Bostonu Jim Montgomery.

Vancouver si doma poradil s Edmontonom 6:2 a uspel štvrtýkrát v rade. Zápas vyšiel obrancovi Quinnovi Hughesovi, zaznamenal gól a tri asistencie, útočník Brock Boeser strelil dva góly. V drese "olejárov" sa presadili Mattias Ekholm a Leon Draisaitl. Nemecký útočník strelil piaty gól v sezóne, no predtým vyšiel v siedmich dueloch naprázdno. Vancouveru patrí v Západnej konferencii 2. priečka o štyri body za najlepším tímom ligy Vegas, pričom odohral o jeden duel menej.

Florida zdolala na domácom ľade Columbus 5:4 po predĺžení, o jej triumfe rozhodol po 86 sekundách extračasu Carter Verhaeghe. Kanadský útočník sa presadil po prečíslení 2 na 1, keď skóroval po odrazenej strele Antona Lundella. "Bol to zaujímavý zápas. V prvej tretine sme boli určite dominantní, ale to sa zmenilo. V druhej tretine súper zblokoval 12 striel, v prvej iba tri. Prestali sme hýbať nohami, podľahli sme tomu, že vedieme 3:0," hneval sa tréner "panterov" Paul Maurice. Jeho zverenci po troch góloch do siete súpera poľavili, Columbus štyrmi gólmi otočil skóre, no 57 sekúnd pred koncom 3. tretiny poslal zápas do predĺženia Nick Cousins. ​​