Main Content

Koch a Kelemen sú v neľahkej pozícii: Mohli by dostať príležitosť?

pondelok, 6. november 2023 10:19 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Slovenský tandem Patrik Koch a Miloš Kelemen sa nachádza v náročnej situácii. Na farme Arizony Coyotes naďalej obaja čakajú na svoju príležitosť ukázať sa v kanadsko-americkej NHL.

Patrik Koch debutoval vo farbách Tucsonu Roadrunners len počas uplynulého týždňa. Svojou hrou však potvrdil, že si miesto v zostave zaslúži. Navyše, rodák z Malaciek si v oboch štartoch pripísal bod za asistenciu, takže ukázal, že s ním treba počítať. Kelemenovi sa v úvode nového ročníka nedarí podľa predstáv. Lučenecký rodák naskočil do ôsmich stretnutí, v ktorých dosiahol jeden gól a pridal dve asistencie.

Na pozvánky do prvého tímu to však aktuálne nevyzerá. Arizona sa v lete výborne posilnila. Do kádra pribudli mená ako Matt Dumba, Nick Bjugstad, Jason Zucker, Sean Durzi či Alex Kerfoot. Navyše, do prvého tímu sa postupne začali zapracovávať aj mladíci ako Logan Cooley, Matias Maccelli či Jake McBain.

Správne posilnenie a zapojenie mladíkov sa odráža aj na postavení Kojotov v tabuľke. Yotes sa aktuálne nachádzajú na deviatej pozícii v Západnej konferencii, keď na konte majú jedenásť bodov. V prípade, že sa Arizona dokáže udržať na podobných pozíciách a bude bojovať o play-off, slovenskí hokejisti to nebudú mať jednoduché. V prípade, že by Arizona v tabuľke klesla a počas Trade Deadline predávala, môže prísť veľká príležitosť pre obch našich hráčov.