Main Content

Plzeň vyhrala na ihrisku Slavie: Hrdinom zápasu slovenský reprezentant Erik Jirka

pondelok, 6. november 2023 09:13 | Autor: TASR

Erik Jirka
Erik Jirka | zdroj: TASR

Futbalisti Plzne zvíťazili v nedeľňajšom zápase 14. kola najvyššej českej súťaže na pôde Slavie Praha 2:1. Oba góly hostí strelil Slovák Erik Jirka a tímu tak zaistil posun na tretie miesto pred Ostravu, ktorá odohral o zápas viac.

Slavia, ktorá utrpela prvú prehru v sezóne, figuruje o jednu pozíciu vyššie. Skóre otvoril v 13. minúte "slávista" Mick van Buren. Jirka skóroval dvakrát v priebehu štvrťhodiny po výmene strán. Dvadsaťšesťročný krídelník, ktorý nenastupuje v tejto sezóne za "Viktorku" pravidelne, vsietil v tejto sezóne už štyri góly. Ostrava zvíťazila na pôde Karvinej 3:1.

Dva góly do siete slovenského brankára Dominika Holeca strelil David Buchta. Baník poskočil na štvrté miesto, Karviná je dvanásta. Najtesnejším rozdielom 1:0 triumfoval Slovan Liberec nad Českými Budějovicami.

Tri body pre domácich zaistil v 61. minúte chorvátsky kanonier Luka Kulenovič a jeho tím si polepšil na ôsmu pozíciu. Hostia, za ktorých odchytal celý zápas slovenský brankár Dávid Šípoš, sú na predposlednom pätnástom mieste a utrpeli desiatu prehru v sezóne.