Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (5.11.): Hororové zranenie v Extralige dorastu, góly Pospíšila i Slafkovského

nedeľa, 5. november 2023 14:28 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil a Calgary Flames
Martin Pospíšil a Calgary Flames | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Skvelý debut Pospíšila

Martin Pospíšil zažil perfektný debut v kanadsko-americkej NHL. V nočnom zápase na ľade Seattlu Kraken sa presadil hneď počas prvej tretiny zo svojej prvej strely na bránu v profilige. Pospíšil odohral dobrý zápas a patril k najlepším hokejistom na strane Calgary Flames.

Slafkovský zlomil nemohúcnosť

Presadil sa aj Juraj Slafkovský. Draftovej jednotke sa konečne podarilo prekonať súperového brankára. V stretnutí na ľade St. Louis Blues dokázal 19-ročný forward predviesť výborný blafák, vďaka ktorému využil presilovú hru. Pre Slafkovského to bol prvý presný zásah po takmer ročnej pauze.

Martinčania zabrali naplno

Hokejisti MHA Martin pokračujú v dobrých výkonoch v 2. hokejovej lige. Zverenci trénera Andreja Novotného odohrali v sobotu večer v Hamuliakove zápas šiesteho kola. Po domácej prehre s Púchovom si Rytieri opäť napravili chuť a triumfovali výsledkom 7:4.

Míľnik Matthew Tkachuka

Americký útočník Floridy Panthers Matthew Tkachuk pokračuje vo fantastických výkonoch. V noci zo soboty na nedeľu síce nedokázal zabrániť prehre svojho tímu na ľade Chicaga Blackhawks, no dokázal dosiahnúť svoj jubilejný 500. kanadský bod v najlepšej hokejovej lige sveta.

Hororové zranenie v Extralige dorastu

Včerajší zápas Extraligy dorastu medzi Zvolenom a Žilinou priniesol hororový okamih. V druhej minúte do mantinelu nepríjemne narazil Jakub Pazderník, ktorý ostal bezhybne ležať na ľadovej ploche. Hráča zo zápasu napokon odviezla sanitka a podľa informácii zo Žiliny utrpel otras mozgu s tržným zranením na hlave.