Main Content

Inter Miláno s ďalším triumfom: Lobotka prispel k triumfu Neapola, Gyömbér chýbal

nedeľa, 5. november 2023 10:21 | Autor: TASR

Inter vs AC
Inter vs AC | zdroj: TASR

Futbalisti Interu Miláno si sobotným víťazstvom 2:1 na ihrisku Atalanty Bergamo v 11. kole Serie A upevnili post lídra najvyššej talianskej súťaže.

Nedarilo sa druhému milánskemu tímu AC, ktorý prehral na San Sire s Udinese 0:1. Inter má na čele tabuľky päťbodový náskok pred Juventusom Turín, ktorý ho môže skresať v nedeľu na pôde Fiorentiny. Góly "nerazzurri" v Bergame strelili Hakan Calhanoglu z jedenástky a Lautaro Martinez, ktorý je s dvanástimi presnými zásahmi suverénne na čele poradia kanonierov.

O prvom tohtosezónnom triumfe Udinese rozhodol gól Roberta Pereyru z pokutového kopu zo 63. minúty. "Rossoneri" zostali v tabuľke tretí, za Interom zaostávajú o šesť bodov. Udinese poskočilo na 16. priečku. Hráči SSC Neapol zvíťazili v prvom zápase sobotného programu na ihrisku Salernitany 2:0.

Prihrávkou na víťazný gól Giacoma Raspadoriho v 13. minúte sa prezentoval slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý odohral celé stretnutie. Neapol sa vďaka triumfu posunul na štvrté miesto. Na súpiske Salernitany, ktorá nezaznamenala prvé víťazstvo v sezóne a neodlepila sa z dna tabuľky, chýbal pre kartový dištanc stopér Norbert Gyömbér.