Main Content

Famózne Vegas, mizerné San Jose: Slafkovský splatil dôveru v prvom útoku Montrealu

nedeľa, 5. november 2023 10:10 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slafkovský nastúpil v prvom útoku Montrealu s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom a vo štvrtej minúte vyrovnal v presilovke na 1:1. Slovenský útočník si pekne vymenil puk s Alexom Newhookom a strelou švihom prekonal Joela Hofera.

“Snažil som sa viac strieľať a som rád, že to tam konečne padlo. Tréneri pomiešali zostavu, mali sme dobrú kombináciu hráčov. Snažíme sa niečo spraviť a chceme napredovať,” povedal prvý muž draftu 2022, ktorý zaznamenal druhý bod v sezóne a a v jedenástich dueloch má bilanciu 1+1. Proti St. Louis strelil gól aj v minulej sezóne.

Slafkovský bol na ľade 18 minút a 6 sekúnd, čo je najviac v sezóne, mal jeden mínusový bod a štyri strely na bránku, čo je takisto jeho najlepší výkon v aktuálnom ročníku. Blues vyhrali druhý zápas za dva dni, tromi bodmi (1+2) k tomu pomohli Jordan Kyrou a kapitán Brayden Schenn. Tampa triumfovala v Ottawe 6:4. Nikita Kučerov zaznamenal gól a štyri asistencie, Brayden Point dosiahol svoj druhý hetrik v NHL. Slovenský obranca Erik Černák mal plusový bod, na ľade strávil 23 minút a 16 sekúnd a zaznamenal aj 5 hitov a 4 strely.

Z víťazstva sa tešil aj obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington zdolal Columbus 2:1. Fehérváry mal plusový bod, päť hitov, dve strely a na ľade bol 20 minút a 3 sekundy. Góly Capitals strelil Tom Wilson a Sonny Milano, v bránke žiaril Charlie Lindgren (34 zákrokov). Do zostavy Colorada sa vrátil Tomáš Tatar, ktorý predchádzajúci duel so St. Louis sledoval len z tribúny, ale Avalanche prehrali na ľade Vegas vysoko 0:7.

Dva góly a dve asistencie zaznamenal Mark Stone, Adin Hill kryl 41 striel a obhajcovia Stanley Cupu bodovali aj v dvanástom zápase novej sezóny. Tatar v súboji dvoch posledných víťazov Stanleyho pohára odohral 10:36 minúty, mal mínusku, tri strely a dva hity. Hráči Nashvillu zvíťazili na ľade Edmontonu 5:2. V drese Predators hetrikom zažiaril Ryan O'Reilly, ktorý pridal aj jednu asistenciu.

Štyri body nazbieral aj jeho spoluhráč z prvého útoku Filip Forsberg (1+3). Oilers pokračujú v nepresvedčivých výkonoch, v doterajšom priebehu sezóny získali iba päť bodov v desiatich zápasoch. Tretí hetrik v sezóne zaznamenal Auston Matthews, ale jeho Toronto prehralo s Buffalom 4:6. Tri góly strelil aj Nino Niederreiter a prispel k víťazstvu Winnipegu na ľade Arizony 5:3. "Žraloci" zo San Jose dostali druhýkrát za sebou desať gólov, tentokrát prehrali s Pittsburghom 2:10.