Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (2.11.): Nové kluby Chromiaka i Gerlacha, dištanc McAvoya či Phil Kessel

štvrtok, 2. november 2023 18:58 | Autor: Róbert Kalnický

Phil Kessel
Phil Kessel | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Gerlach má nový klub

Americký útočník Max Gerlach oznámil meno nového zamestnávateľa pre zvyšok sezóny. Po rýchlom a predčasnom konci bude americký forward a strelec pokračovať v druhej najvyššej súťaži vo Švajčiarsku. Na spolupráci sa dohodol s tímom HC Sierre.

Chromiak na novej adrese

Slovenský mládežnícky reprezentačný obranca Jakub Chromiak bude v kariére pokračovať v OHL. Po príchode Dalibora Dvorského ho kvôli limitu legionárov vedenie Sudbury Wolves vymenilo do Kingstonu Frontenacs. V tejto organizácii v minulosti pôsobil aj Jakubov brat Martin.

Nové meno na Liptove

HK 32 Liptovský Mikuláš získal ďalšiu posilu. Obranu celku z Liptova posilní ruský zadák Valeri Vasilyev. Skúsený 29-ročný obranca by sa mal k tímu pripojiť v priebehu zajtrajšieho dňa. Naposledy hral za Jugru Chanty-Mansijsk vo VHL.

McAvoy schytal dištanc

Americký obranca Charlie McAvoy bude chýbať Bostonu Bruins. Vedenie ligy potrestalo amerického zadáka za faul na Olivera Ekmana-Larssona. Šikovný obranca schytal stopku na štyri stretnutia.

Kessel stále nemá klub

Phil Kessel naďalej čaká na svoj osud. Ani po odohratí jedného mesiaca kanadsko-americkej NHL nedostal žiadnu ponuku. V rozhovore si však z toho ťažkú hlavu nerobil a povedal, že je to tak ako to je. Naďalej tak čakáme, kde skúsený forward zakotví.