Main Content

VLCI Žilina hrajú vo výbornej forme: Celok spod Dubňa vedie SHL a zvládol šláger

štvrtok, 2. november 2023 08:17 | Autor: TASR

Vlci Žilina
Vlci Žilina | zdroj: Daniel Stehlík/Vlci Žilina

Hokejisti tímu Vlci Žilina zvíťazili v súboji dvoch vedúcich tímov Tipos SHL nad HC Topoľčany 3:2.

Po 14. kole súťaže tak zvýšili náskok na čele pred svojim stredajším súperom na štyri body a odohrali navyše aj o jeden duel menej. Topoľčany zároveň ukončili sériu piatich duelov bez straty bodu.

Dobrú formu majú Dubničania. V Rimavskej Sobote zvíťazili 2:0 a triumfovali piatykrát za sebou. V tabuľke im patrí 6. priečka.

Tipos SHL - 14. kolo:

VLCI Žilina - HC Topoľčany 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Góly: 13. Mráz (Koyš, Pacalaj), 18. Mráz (Safaralejev, Koyš), 23. Belluš (Melcher, Pišoja) – 29. Šandor (Borák), 40. Novák (Šachvorostov). Rozhodovali: Valachovič, Synek - Zelený, Hercog, vylúčení: 8:6, presilovky:0:1, oslabenia: 1:1, 1915 divákov

Ervín Mik, riaditeľ klubu HC Topoľčany: "Žilina začala hrať vo veľkom štýle, naopak my trochu ustráchane. To sa prejavilo aj na hre, a samozrejme, aj na skóre. Prvú tretinu sme prehrali 0:2. V druhej tretine dosiahli domáci aj tretí gól. Keď nám prišli nejaké presilovky, tak sme sa trochu oklepali a trochu sme to na konci aj zdramatizovali. V presilovke 5 na 3 sme sa dostali len do jednogólového manka. V tretej tretine boli šance na obidvoch stranách. V závere sa nám nepodarilo dostať sa do väčšieho tlaku, nakoľko tam boli zase oslabenia. Zápas skončil výsledkom akým skončil, súperovi gratulujeme, zaslúžene vyhral."

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: "Dnes sme ako tréneri spokojní len s prvou tretinou, pretože sme zbytočne svojou nedisciplinovanosťou takmer stratili náskok 3:0 a zápas zdramatizovali. Samozrejme, ceníme si tri body, ale dnes sme spokojní len s jednou tretinou."