Main Content

Vzniká problém pre Tomáša Tatara? Slovenský útočník sa nezmestil na súpisku Colorada

štvrtok, 2. november 2023 08:16 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejisti Colorada zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad St. Louis 4:1 a zastavili sériu dvoch prehier.

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa nezmestil na súpisku "lavín". Anaheim potiahol k piatemu triumfu po sebe hetrikom Troy Terry, Jake Oettinger predviedol 43 úspešných zásahov a priviedol Dallas k víťazstvu na ľade Calgary 4:3. Tatar bol zdravý náhradník, v základnej zostave sa neobjavil po prvý raz v sezóne. Predtým vo ôsmich zápasoch zaznamenal štyri asistencie.

Proti St. Louis potiahli Colorado Nathan MacKinnon a Cale Makar, obaja zaznamenali dve asistencie, Miko Rantanen dal gól a na ďalší prihral. Brankár Ivan Prosvetov kryl 27 striel súpera a v dvoch dueloch za Colorado má bilanciu 0,88 inkasovaných gólov a 97-percentnú úspešnosť zákrokov. "Avalanche" ho získali len 9. októbra, keď si ho stiahli z waiver listiny Arizony. "Páčilo sa mi, ako sme hrali, naša energia, intenzita, forčeking, ale bola tam taká desaťminútová hluchá pasáž v druhej tretine, kde sme im dali šance a Prosvetov bol excelentný," povedal tréner Jared Bednar.

"Myslím, že dnes bol najlepší hráč na ľade. Vidím to aj na tréningu, pracuje tvrdo a podáva solídne výkony," pridal pochvalu Rantanen, ktorý dal svoj 80. gól v presilovke. V drese Colorada Avalanche/Quebec Nordiques to predtým dosiahli len Joe Sakic (205 gólov), Michel Goulet (147), Milan Hejduk (140), Peter Šťastný (120), MacKinnon (83) a Anton Šťastný (80). St. Louis prehralo druhýkrát po sebe, piaty z ôsmich duelov a figuruje na 12. priečke na západe. "V tretej tretine sme spravili dve zlé rozhodnutia a to nás stálo zápas," povedal tréner Craig Berube.