Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (1.11.): Nová pozícia Plekanca, koniec Gerlacha a zámorská posila Slovana?

streda, 1. november 2023 14:52 | Autor: Róbert Kalnický

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: YouTube

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Kanadská posila pre Slovan?

Portál eliteprospects.com prišiel so zaujímavou špekuláciou. Kanadský útočník Ethan Werek by sa mohol presunúť do slovenskej najvyššej súťaže. Jeho meno je spájané najmä so Slovanom Bratislava, no nie je vylúčený ani iné mužstvo. Naposledy Werek hral za český Hradec Králové.

Gerlachov čas sa naplnil

Kouč HK Poprad Aleš Totter potvrdil, že v tíme skončí Max Gerlach. Americký útočník by sa ďalej v kariére mal presunúť do Švajčiarska. Podľa tamojších informácií by mal pôsobiť v druhej najvyššej súťaži v celku Ajoie.

Paul Stastny sa rozlúčil s hokejom

S hokejom a kanadsko-americkou NHL sa rozlúčil reprezentant USA Paul Stastny. Stastny v profiligeo odohral 17 sezón a vystriedal viacero tímov. Tým posledným bola Carolina Hurricanes, s ktorou vypadol vo finále Východnej konferencie 0:4 proti Floride Panthers.

Tomáš Plekanec mieri k národnému tímu

Niekdajší dlhoročný kapitán Českej hokejovej reprezentácie Tomáš Plekanec spoznal svoj ďalší osud. Na dnešnej tlačovej konferencii Českého zväzu ľadového hokeja bol vymenovaný ako asistent trénera Radima Rulíka. Česi zároveň prezradili, že na dresoch sa opäť vracajú k štátnemu znaku.

Šanca pre Gagnera

Edmonton Oilers vytiahol do prvého tímu kanadského útočníka Sama Gagnera. Skúsený veterán odštartoval sezónu na farme v Bakersfielde Condors, no po troch odohratých stretnutiach sa vracia do profilgy. Za Kondorov si pripísal 4 kanadské body.