Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (31.10.): Olympijská kvalifikácia, Sean Monahan i trejd Vránu

utorok, 31. október 2023 13:28 | Autor: Róbert Kalnický

slovenská hokejová reprezentácia
slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Vypýta sa Monahan trejd?

Kanadský útočník Sean Monahan patrí k najlepším hráčom vo farbách Montrealu Canadiens. Pomaly, ale isto sa z neho stáva adept na trejd do inej destinácii. Zámorskí odborníci hovoria o tom, že ak ostane zdravý, tak počas Trade Deadline bude o jeho služby veľký interes.

Blíži sa Vránov koniec v NHL?

Jakub Vrána nezažíva najlepšie obdobie kariéry. Po vlaňajšej sezóne sa presunul do St. Louis Blues, kde sa mu však nedarí podľa predstáv. Celkovo odohral v doterajšom priebehu sezóny 5 zápasov, v ktorých si na konto pripísal 3 kanadské body. Viackrát však bolo oznámené, že sa od neho čaká viac.

V Bratislave sa opäť odohrá olympijská kvalifikácia

Aj v roku 2024 zažije Slovensko kvalifikáciu na olympijské hry. Tentokrát si náš národný tím zmeria sily s tímami Bieloruska, Kazachstanu a tretieho kvalifikanta, ktorého ešte nepoznáme. Turnaj je naplánovaný na prelom augusta a septembra v roku 2024.

V Anglicku budú povinné chráničke krku

Britská hokejová federácia okamžite zareagovala na nešťastné úmrtie útočníka Adama Johnsona. Na Britských ostrovoch budú od 31. decembra povinné chrániče krku. Pomaly, ale isto sa táto myšlienka začína rozmáhať aj vo zvyšných krajinách sveta.

Jurčo pokračuje v Davose

Slovenský útočník Tomáš Jurčo bude aj naďalej pokračovať vo švajčiarskom Davose. Košický rodák v doterajšom priebehu sezóny odohral 12 duelov, v ktorých dosiahol 6 kanadských bodov. Mesačná skúška sa síce skončila, no vedenie Davosu sa rozhodlo s ním podpísať kontrakt do konca aktuálnej sezóny.