Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (29.10.): Slafkovský, Ružička, Thornton a obrovská tragédia

nedeľa, 29. október 2023 12:22 | Autor: Róbert Kalnický

Joe Thornton
Joe Thornton | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Tragédia z Nottinghamu

Obrovská tragédia sa odohrala včera v anglickom Nottinghame. Niekdajší útočník Pittsburghu Penguins Adam Johnsson zahynul po škaredom zranení zo zápasu proti Sheffieldu. 29-ročný útočník narazil krkom na korčuľu svojho protihráča a devastačným zraneniam napokon podľahol.

Joe Thornton oznámil definitívny koniec

Včera večer sociálne siete obletelo video od Joea Thorntona. Niekdajší dlhodobý útočník San Jose Sharks, Bostonu či Floridy Panthers vynechal celý uplynulý ročník, no nikdy nevydal žiadne oficiálne stanovisko. Správu o definitívnom konci potvrdil až včera.

Slafkovský sa trápi

Jurajovi Slafkovskému sa v novom ročníku vo farbách Montrealu Canadiens absolútne nedarí. Slovenský forward v zápase proti Winnipegu opäť nebodov. Navyše, nedarilo sa mu ani v defenzívnej činnosti, keď dokonca zapríčil tretí presný zásah Jets. Po 8 odohratých dueloch má na konte stále len jednu asistenciu.

Ekblad a Montour sa blížia k návratu

Florida Panthers sa začína pomaly, ale isto tešiť na návrat dua Aaron Ekblad a Brandon Montour. Oboch elitných zadákov Cats po finálovej sérii a dlhom play-off trápili zranenia ramien, no obaja sa už zapojili naplno do tréningového procesu. Pre tým Paula Mauricea bude ich návrat vítaným dopingom.

Adam Ružička dnes nastúpi

Už dnes počas noci z nedele na pondelok sa do akcie vráti Adam Ružička. Slovenský útočník si zahrá v zápase pod otvoreným nebom proti Edmontonu Oilers. Navyše, tréner Huska ho postavil do elitnej formácie, kde bude hrať po boku Eliasa Lindholma a Dillona Dubého.