Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (28.10.): Koniec českej ikony, odchody legionárov z Extraligy a stav Adama Ružičku

sobota, 28. október 2023 13:27 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Tomáš Plekanec ukončil kariéru

Vo veku 40 rokov musel zo zdravotných dôvodov ukončiť kariéru český útočník Tomáš Plekanec. Informoval o tom klub Rytíři Kladno prostredníctvom sociálnej sieti Instagram. Plekanec počas svojho pôsobenia v NHL odohral 1001 duelov a zaradil sa medzi ikony českého hokeja.

Vegas s prvou prehrou

V kanadsko-americkej NHL už nie je tím, ktorý by ostal bez porážky. Hráči Vegas Golden Knights nezvládli domáci duel proti Chicagu Blackhawks. Hoci Zlatí rytieri rýchlo viedli o dva góly, v celkovom zúčtovaní im to stačilo len na jeden bod. Čiernym jastrabom podľahli 3:4 po predĺžení.

Mešár sa vrátil do OHL

Filip Mešár sa vrátil do OHL a pripísal si hneď dve asistencie. Kitchener Rangers v domácom prostredí vyzval Erie Otters, vo farbách ktorého pôsobia Ondrej Molnár a Martin Mišiak. Všetci traja slovenskí hokejisti dokázali v stretnutí bodovať.

Legionári z Extraligy majú nové kluby

Po predčasných koncoch v HK Poprad, resp. HK Nitra si nové pôsobiska našli Brent Beaudoin a Patrick Bajkov. Americký forward Beudoin bude v kariére pokračovať v tíme Dundee Stars. Kanadský útočník Patrick Bajkov podpísal kontrakt s Guldfordom Flames. Informáciu potvrdil portál eliteprospects.com.

Ružička by mohol byť čoskoro späť

Zdravotný stav Adama Ružičku nie je natoľko zlý, aby slovenský útočník musel dlhšie pauzovať. Po nešetrnom zákroku Jimmyho Veseyho je slovenský forward v plnom tréningovom procese. Na poslednom tréningu Calgary Flames sa nachádzal v elitnej formácii s Eliasom Lindholmom a Dillonom Dubém.