Main Content

Sandro Tonali dostal trest, ale stále môže hrať: Ako je to možné?

piatok, 27. október 2023 17:34 | Autor: TASR

Newcastle United
Newcastle United | zdroj: TASR

Taliansky futbalista Sandro Tonali by mohol štartovať v sobotňajšom zápase anglickej Premier League medzi Newcastlom a Wolverhamptonom.

Defenzívny stredopoliar síce vo štvrtok dostal desaťmesačný dištanc od Talianskej futbalovej federácie (FIGC), Newcastle však tvrdí, že nariadenie zatiaľ neratifikovala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a tým pádom v Anglicku nenadobudlo platnosť. Tonali má do Wolverhamptonu odcestovať so zvyškom tímu.

"Je to zložité. Klub zatiaľ nedostal žiadne oficiálne potvrdenie. Počuli sme správy a vyhlásenie, ale od talianskych úradov momentálne nemáme nič. Čakáme len na to," uviedol tréner "strák" Eddie Howe podľa DPA. Na otázku, či existuje šanca, že Talian v zápase nastúpi, dodal: "Áno, myslím si, že je tu opäť veľká šanca, že by nám mohol byť k dispozícii. Je ešte pár vecí, ktoré sa musia stať pred tým, ako dištanc začne platiť."

Dvadsaťtriročný Tonali prišiel do Newcastlu v lete z AC Miláno za 64 miliónov eur. Dištanc dostal po tom, ako súhlasil s dohodou o vine a treste v súvislosti s nelegálnym stávkovaním. Tá tiež zahŕňa liečbu závislosti od hazardných hier. Polícii sa predtým priznal, že počas pôsobenia v Miláne stavil na jeho zápasy.