Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (26.10.): Návrat do Michaloviec, otázka ohľadom Ružičku i trejd Eberleho

štvrtok, 26. október 2023 10:49 | Autor: Róbert Kalnický

Jordan Eberle
Jordan Eberle | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Otázny stav Adama Ružičku

Adam Ružička po hite od Jimmyho Veseyho predčasne skončil v zápase proti New Yorku Rangers. Napriek tomu, že zo stretnutia odstúpil, nie je vylúčený jeho štart v ďalšom stretnutí. Dôležitou informáciou je, že by nemal mať žiadnu zlomeninu, avšak múdrejší budeme po vyšetreniach.

Zabusovs je opäť v Michalovciach

HK Dukla Ingema Michalovce podpísal ďalšiu posilu. Do tímu sa po krátkej prestávke vracia lotyšský útočník Patriks Zabusovs. 22-ročný útočník v uplynulom ročník prišiel do Michaloviec z Dinama Riga. Po dobrých výkonoch sa presunul do celku Prizma Riga, no opäť bude pôsobiť v našej najvyššej súťaži.

Mike Dalhuisen má nový tím

Holandský hokejový obranca Mike Dalhuisen si našiel ďalší angažmán. Hoci sa spomínalo jeho možné pôsobenie v slovenskej najvyššej súťaži, skúsený 34-ročný zadák bude hrať v Erste Lige. Na ročnom kontrakt sa dohodol s rumunským tímom Gyergyói HK.

Jordan Eberle ako súčasť výmeny?

Seattle Kraken sa chystá pracovať so svojím kádrom. Najnovšie informácie zo zámorského tímu sa bude pokúšať vymeniť Jordana Eberleho. Kanadská hviezda sa stala neodmysliteľnou súčasťou organizácie Krakenov, avšak otvorene sa hovorí o tom, že jeho dni v tíme môžu byť spočítané.

Veľký návrat v Česku

Skúsený útočník Rostislav Olesz sa vracia na hokejové klziská. 38-ročný rodák z Bílovca bude hrať v 2. hokejovej lige v Česku. Odchovanec Poruby a niekdajší hráč Floridy Panthers sa dohodol na spolupráci s Novým Jičínom. Uplynulý ročník strávil vo farbách HC Olomouc.