Main Content

Feyenoord Rotterdam má nakročené do play-off Ligy majstrov: Dávid Hancko jednou z opôr holandského majstra

štvrtok, 26. október 2023 10:17 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: Twitter Feyenoord Rotterdam

 Futbalisti Feyenoordu Rotterdam v zostave so slovenským obrancom Dávidom Hanckom zvíťazili v stredajšom dueli E-skupiny Ligy majstrov nad Laziom Rím 3:1. So šiestimi bodmi sa vyšvihli na čelo neúplnej tabuľky, dva góly zaznamenal Santiago Gimenez.

V H-skupine sú zatiaľ stopercentní hráči FC Barcelona, ktorí v 3. kole zdolali doma Šachtar Doneck 2:1. Feyenoord začal aktívne a v 10. minúte hlavička Gimeneza skončila tesne vedľa pravej žrde. Po ďalšej nebezpečnej akcii domácich gól mexického útočníka neplatil pre ofsajd, no V 31. minúte sa už Gimenez dočkal.

Prebral si prihrávku v šestnástke, otočil sa a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Ivana Provedela. V nadstavenom čase sa exportnou strelou prezentoval Ramiz Zerrouki a Feyenoord išiel do šatní s dvojgólovým náskokom. Lazio mohlo po zmene strán znížiť, no Valentin Castellanos minul prázdnu bránku a v 74. minúte inkasoval taliansky tím tretí gól z kopačky Gimeneza.

Lazio už v závere iba skorigovalo prehru, keď faul na Castellanosa potrestal z penalty Pedro. Barcelona sa proti Šachtaru ujala vedenia v 28. minúte. Po skvelej prihrávke Ilkaya Gündogana trafil Fermino Lopez žrď, no z následnej dorážky otvoril skóre Ferran Torres. V 36. minúte agilný Lopez strelou spoza šestnástky zvýšil na 2:0. V 62. minúte hostia znížili zásluhou Georgija Sudakova, no vyrovnať sa im už nepodarilo.