Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (26.10.): Miešanie športu a politiky, skvelý Fermín, zranený Felix + Zaïre-Emery

štvrtok, 26. október 2023 09:23 | Autor: Jakub Vaverka

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Xavi hovorí o talentovanom Fermínovi

Tréner FC Barcelona Xavi je veľmi spokojný s výkonmi mladého Fermína Lopeza. „Som z Fermina nadšený, pracuje veľmi dobre, má schopnosti a výrazne nám pomáha. Osobne som jeho fanúšikom. Ak v seba bude veriť, môže byť hráčom Barcy niekoľko rokov. Je dynamický, dobre strieľa a dokáže hrať oboma nohami."

Suspendácia za politické názory

Obranca francúzskeho OGC Nice Youcef Atal dostal oficiálny dištanc od FFF, francúzskej futbalovej federácie, na sedem zápasov za jeho príspevky na sociálnych sieťach, v ktorých podporoval Palestínu vo vojnom konflikte proti Izraelu.

Sokratis má nový klub

Skúsený grécky stopér Sokratis Papastathopoulos, ktorý v minulosti obliekal aj dres londýnskeho Arsenalu, bol bez klubu a ako voľný hráč si hľadal pôsobisko. To oficiálne našiel, stal sa posilou španielskeho Realu Betis, jedného z účastníkov španielskej La Ligy a Európskej ligy.

Warren Zaïre-Emery podpíše novú zmluvu

Paríž Saint-Germain čoskoro podpíše nový kontrakt so 17-ročným supertalentom menom Warren Zaïre-Emery. Ten bol včera hráčom zápasu v Lige majstrov proti AC Miláno (3:0), v ktorom prihral na dva presné zásahy. Zaïre-Emery by mal v Parku Princov predĺžiť spoluprácu na niekoľko rokov dopredu.

Stihne Joao Felix El Clásico?

Barcelona včera porazila v Lige majstrov Šachtar Donetsk 2:1, ale prišla o zraneného Joaa Felixa. Otázka znie - stihne víkendové El Clásico proti Realu Madrid? „Som v poriadku, len som utŕžil nejaké údery. Už teraz sa pripravujem na ďalšie zápasy," povedal Portugalčan.