Main Content

Rafael Nadal má stále bolesti: Bude štartovať na Australian Open?

streda, 25. október 2023 08:15 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TASR

Štart španielskeho tenistu Rafaela Nadala na januárovom Australian Open zostáva stále otvorený. Hoci riaditeľ turnaja Craig Tiley nedávno vyslovil presvedčenie, že 22-násobný grandslamový šampión sa po dlhodobom zranení vráti na kurty práve v Melbourne a takýto plán následne potvrdil aj samotný hráč, jeho najnovšie vyjadrenia sú menej optimistické.

Nadal priznal, že od júnovej operácie bedrového kĺbu stále bojuje s bolesťami, a aj keď sa v októbri vrátil k tréningu, problémy pretrvávajú. "Neviem, aké je to trénovať bez bolesti. Je menšia, než bývala predtým, ale bolesť tu stále je. Dobrou správou snáď je, že môžem robiť postupne viac a viac vecí," povedal 37-ročný Španiel v rozhovore pre denník La Derniere Heure.

"Všetko by bolo úplne iné, ak by som mohol trénovať bez bolesti. Potom by som presne vedel, ako sa pripraviť, čo mám robiť a kedy sa vrátim na okruh." Nadal sa vyjadril, že je "na správnej ceste, cestuje však do nepoznaného teritória": "O tomto zranení nič neviem a netuším, ako bude moje telo reagovať."

Či sa bývalý líder svetového rebríčka skutočne na Australian Open predstaví, zďaleka nie je jasné: "Vždy som bol pod tlakom. Či som si ho vytváral na seba sám, keď som očakával určité výkony, alebo som mu čelil smerom od fanúšikov. A mojím cieľom bolo vždy ukázať sa v čo najlepšom svetle. O to sa snažím aj teraz. Ale moje limity sú, bohužiaľ, zrejmé. Ak prekážky prekonám a ja dúfam, že to bude čoskoro, bude to o niečom inom." Nadal nehral súťažný zápas od januára, keď na Australian Open vypadol v pozícii obhajcu už v 2. kole. Počas tohto roka absolvoval Španiel už dve operácie, aby sa zotavil zo zranenia bedrového kĺbu. Viackrát naznačil, že rok 2024 by mohol byť jeho posledný na profesionálnom okruhu.