Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (24.10.): Slafkovský v elitnej spoločnosti, špeciálna noc v NHL aj prestup 18-ročného mladíka

utorok, 24. október 2023 14:50 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slafkovský v zaujímavej smotánke

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa ocitol v zaujímavej spoločnosti. Draftová jednotka z uplynulého roka patrí k hráčom, ktorí v tejto sezóne odohrali viac ako 60 minút pri hre 5 na 5 a ešte nebol pri inkasovanom góle. Slafkovskému robia spoločnosť mená ako Caufield, Suzuki, Rodrigues, Terry či Cooley.

Sukeľ musí ísť pod nôž

Slovenský reprezentačný útočník Matúš Sukeľ musí ísť na operáciu. Dôvodom je bližšie nešpecifikované zranenie. Informoval o tom jeho klub HC Verva Litvínov, kde je jeho kapitánom. Rozsah ani typ zranenia zatiaľ známe nie sú, no zástucovia druhého tímu českej najvyššej súťaže hovoria o veľkej strate.

Lotyšský medailista zabojuje o miesto v tíme

Lotyšský hokejový útočník Rihards Bukarts zabojuje o pevné miesto vo švajčiarskom tíme EHC Biel-Bienne. Bronzový medailista z uplynulého šampionátu v tomto ročníku zatiaľ neodohral ani jedno stretnutie a s tímom z najvyššej súťaže z krajiny helvétskeho kríža sa dohodol na kontrakt do 24. januára.

18-ročný talent na Spiši

HK Spišská Nová Ves dotiahol príchod zaujímavého hráča. Do organizácie Rysov pribudol počas uplynulých dní len 18-ročný útočník Marek Lantoši. Lantoši v úvode sezóny pôsobil v Prievidzi, kde obliekal dres juniorky. Juniorom SNV by mal pomôcť v boji o postup do najvyššej súťaže.

Nabitá noc v NHL

V kanadsko-americkej NHL sa chystá skutočne zaujímavé dianie. V noci z utorka na stredu sa totižto odohrá 16 zápasov. To znamená, že v akcii bude všetkých 32 tímov profiligy. Prvý zápas začína už o 0:00, ten posledný vo Vegas až o 5:00.