Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (24.10.): Tottenham ako líder Premier League, Guirassy, Costa či Maddison

utorok, 24. október 2023 12:49 | Autor: Jakub Vaverka

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Tottenham je líder Premier League

Tottenham včera zdolal Fulham 2:0 a osamostatnil sa na čele Premier league. Ange Postecoglou získal historicky najviac bodov v úvodných 9 kolách v pozícii nového trénera, skvelý je Kórejčan Son so 7 gólmi v 9 dueloch a výborne hrá aj Maddison, ten si pripísal po príchode z Leicestru 3 góly a 5 asistencií. 

Guirassy má „smiešnu" výkupnú klauzulu

Serhou Guirassy, aktuálne najlepší strelec nemeckej Bundesligy, má vo svojom kontrakte výkupnú klauzulu na úrovni 17,5 milióna eur. Kanonier Vfb Stuttgart skóroval v úvodných deviatich dueloch ročníka 15 gólov a interes o jeho služby rapídne rastie. 

Tagliafico je nespokojný s pozíciou v Lyone

Lyon je vo veľkej hernej kríze, pričom nespokojnosť vyjadril aj argentínsky obranca Tagliafico, ktorý sa nedostáva do zostavy. „Vrátil som sa v dobrej forme, bol som pripravený, ale tréner mi nedal šancu. Akceptujem to, rešpektujem jeho krok, ale povedal mi, že nebol nadšený z toho, že som išiel v piatok na zápasy rugby," uviedol skúsený bek. 

Douglas Costa a Saudská Arábia?

Niekdajší hráč Bayernu Mníchov Douglas Costa ukončil svoje pôsobenie v americkom Los Angeles Galaxy a stal sa voľným hráčom. Očakáva sa, že jeho ďalšie kroky povedú do Saudskej Arábii, záujem o jeho služby má niekoľko tamojších klubov.

James Maddison chváli trénera Spurs

James Maddison si užíva svoje pôsobenie v Tottenhame a chváli trénera Postecogloua. „Počas prvého dňa nám povedal, že pressing je nevyhnutnou súčasťou hry. Taktiež nám povedal, že Tottenham sa v minulosti snažil strážiť vedenie, čo sa teraz mení," prezradil vo forme hrajúci ofenzívny univerzál.