Main Content

Chicago Blackhawks rieši značný problém: Zranil sa jeden z najlepších hráčov tímu

utorok, 24. október 2023 12:41 | Autor: TASR

Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks | zdroj: TASR

Kanadský útočník Taylor Hall si obnovil zranenie ľavého ramena a bude dlhší čas chýbať hokejistom Chicaga Blackhawks. Klub NHL bude jeho zdravotný stav posudzovať z týždňa na týždeň. Hall utrpel zranenie 11. októbra v zápase s Bostonom Bruins po hite od obrancu "medveďov" Brandona Carla.

Nastupoval potom v ďalších stretnutiach, no sobotňajší duel s Vegas Golden Knihts (3:5) už nedohral. Najprv odišiel zo striedačky v polovici stretnutia, na začiatok tretej tretiny sa vrátil do hry, ale osem minút pred koncom opäť opustil zápas a už sa na ľade neobjavil. V pondelok absentoval v tímovom tréningu.

"Snažil sa hrať cez zranenie. Nemá význam, aby to ďalej skúšal, existuje riziko, že by sa to mohlo ešte zhoršiť, alebo by si spôsobil iné problémy v snahe chrániť si rameno. Vynechá niekoľko najbližších zápasov, potom pôjdeme týždeň po týždni a uvidíme, ako na tom bude," vyjadril sa na adresu svojho zverenca tréner "jastrabov" Luke Richardson.

Tridsaťjedenročného Halla získali Blackhawks pred touto sezónou výmenou z Bostonu s cieľom, aby v prvom útoku zaúčal talentovaného centra a tohtoročnú draftovú jednotku Connora Bedarda. Zranením limitovaný krídelník však v piatich zápasoch sezóny zaznamenal iba dve asistencie. Hall bol v roku 2010 celková draftová jednotka, keď si ho z najvyššieho miesta vybral Edmonton. Okrem Oilers, Bruins a Blackhawks hral v NHL aj za New Jersey Devils, Arizonu Coyotes a Buffalo Sabres.

Podľa nhl.com by sa mal v noci na stredu v zápase proti Bostonu vrátiť do zostavy Chicaga švajčiarsky útočník Philipp Kurashev. Ten pre zranenie zápästia vynechal úvod sezóny a proti Bruins absolvuje tohtosezónnu premiéru.