Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (23.10.): Veterán chce naspäť do NHL, Dvorský pozná verdikt, skvelí Slováci vo Fínsku

pondelok, 23. október 2023 14:37 | Autor: Róbert Kalnický

Zach Parise
Zach Parise | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Francúzsky obranca má nový klub

Spod Urpína definitívne odchádza obranca Olivier Dame-Malka. Niekdajší francúzsky reprezentant sa do Banskej Bystrice vrátil počas tohto ročníka, no po odohratí ôsmich zápasoch a naplnení mesačnej lehoty sa dohodol s tímom na tom, že nebude pokračovať. Novým pôsobiskom 33-ročného zadák bude dánsky Frisk Asker.

Slovenský tandem žiari vo Fínsku

Fínska najvyššia dorastenecká súťaž patrí aj slovenským hokejistom. Tandem Ján Chovan a Dávid Baláž si drží priemer vyše bodu na zápas. Navyše, v tabuľke hráčov mladších ako 18 rokov je sú slovenskí mladíci lídrami. Chovan vo farbách Tappary Tampere už hral aj za juniorku, kde dosiahol premiérový presný zásah.

Dvorský dištanc nedostal

Dalibor Dvorský vo svojom druhom vystúpení v OHL dostal trest 5 minút + do konca zápasu za podkopnutie protihráča. Následne zákrok slovenskej draftovanej desiatky prešetrovali aj v disciplinárnej komisii a vydali rozhodnutie. Slovák môže hrať v ďalších zápasoch, nakoľko nedostal žiaden dodatočný dištanc.

Premiérové zásahy v Extralige

V našej najvyššej súťaži sa včera premiérovo presadili dvaja mladíci. Róbert Bačo vo farbách HC Košice skóroval na ľade Humenného a pomohol svojmu tímu k triumfu 1:3. Dávid Nátny sa dočkal za Liptovský Mikuláš. V stretnutí na ľade Zvolena však iba zredukoval vysokú prehru svojho tímu.

Parise ešte nechce skončiť

Americký hokejový útočník Zach Parise ešte nechce skončiť v kanadsko-americkej NHL. Podľa posledných správ zo zámoria chce skúsený 39-ročný veterán opäť naskočiť do akcie. Vlani hral za New York Islanders, kde odohral 82 zápasov so ziskom 34 kanadských bodov. V play-off nebodoval.