Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (23.10.): Kríza Lyonu, Williams, Enzo a Caicedo, Locatelli či Erling Haaland

pondelok, 23. október 2023 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Williamsovi končí kontrakt. Čo na to Athletic?

Vedenie španielskeho Athleticu Bilbao sa neobáva odchodu Nica Williamsa, ktorému v lete končí kontrakt. „Sme ohľadom toho pokojní. Myslíme si, že predĺži zmluvu a ostane u nás. Chceme atraktívny projekt, ktorého súčasťou bude aj Nico," uviedol prezident tohto baskického klubu John Uriarte. 

Pep Guardiola chváli Erlinga Haalanda

Španielsky tréner Manchestru City Pep Guardiola nešetrí pozitívnym hodnotením na Nóra Erlinga Haalanda. „Očakávania sú pri ňom obrovské, ale on sa s tým vyrovnáva vynikajúco. Vie, že mohol dať v minulej sezóne ešte viac gólov, vie, že mohol viackrát skórovať aj v tomto ročníku Premier League či Ligy majstrov," myslí si lodivod víťaza Ligy majstrov.

Pochettino o únave dvojice Enzo-Caicedo

V strede poľa Chelsea FC sa začínajú udocmácňovať Enzo Fernandes a Moises Caicedo. Cení na nich aj to, že zvládli príchod z kvalifikačných zápasov v Južnej Amerike. „Je šialené, že prídu z Južnej Ameriky v stredu a v sobotu hrajú. Enzo a Caicedo boli unavení, ale keby som im dal proti Arsenalu voľno a nehrali by, médiá aj majitelia by ma „zabili"," povedal kouč CFC Mauricio Pochettino.

Obrovská kríza Lyonu

Tradičný francúzsky klub Olympique Lyon zažíva jeden z najťažších ročníkov vo svojej histórii. OL má aktuálne v Ligue 1 na konte tri body, nula víťazstiev a je na poslednej priečke francúzskej ligy. Naposledy Lyon doma prehral s Clermontom Foot 0-2. Tréner Fabio Grosso má od majiteľov OL doposiaľ dôveru, ale je otázne dokedy.

Locatelli rokuje o novej zmluve

Manuel Locatelli sa včera stal hrdinom Juventusu Turín, keď ako jediný skóroval v zápase proti AC Miláno. Stará Dáma si vďaka tomuto presnému zásahu odniesla zo San Sira tri body. Momentálne medzi Locatellim a vedením Juve prebiehajú rokovania o novom kontrakte. Možná dohoda by mohla byť na svete už o niekoľko týždňov.